Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Guido Van Den Bossche werd achttien jaar geleden vermoord, acteur Karel Deruwe verliet de soap toen met slaande deuren.

Huh? Karel ‘Guido’ Deruwe zou terugkeren naar ‘Familie’

Alles kan in soapland, zo blijkt nog maar eens. In Dag Allemaal staat deze week te lezen dat Karel Deruwe, de man die acht jaar lang Guido Van den Bossche speelde, opnieuw zal opduiken in ‘Familie’. Niet zó raar? Wel als je weet dat Guido achttien jaar geleden vermoord werd.

Terug vrienden?


‘Dat ie niet meer terug kan komen als hij dood en begraven is? Dat weet je maar nooit met soaps. Ik ken er die dood waren en plots een half jaar later weer levend opdoken onder de douche.’ Het is een reactie uit 1999 van Dirk Godts, de toenmalig manager van Karel Deruwe. Deruwes personage in ‘Familie’, Guido Van den Bossche, was toen net neergestoken op Malta en wel degelijk morsdood. Maar achttien jaar later lijken de woorden van Godts profetisch te zijn geweest, want volgens Dag Allemaal staat Deruwe al enkele weken terug voor de camera’s in de ‘Familie’-studio’s in Boortmeerbeek. Dat beweren ze uit goede bron te weten.

Niet alleen omwille van het feit dat zijn personage Guido dood is, zou een terugkeer van Karel Deruwe opmerkelijk zijn. De acteur zou destijds niet in alle vrede vertrokken zijn. Meer nog, Deruwe werd door zijn gedrag vóór 1999 al een paar keer uit de serie geschreven, maar kon door protest van de kijkers altijd terugkeren.

Eén van de oorzaken van de vertroebelde relatie was het feit dat Karel  zijn collega’s onbekwaam noemde in een interview. Ook na zijn vertrek bij ‘Familie’ – en tijdens een passage in ‘Thuis’ – spuide hij z’n gal over de soap. Zo zei hij dat ‘Familie’-kijkers ‘ofwel erg jong, erg oud of héél erg debiel’ zijn.

Herrezen


Bij VTM reageert men terughoudend op de beweringen van Dag Allemaal. ‘Zijn personage is toch al héél lang weg uit ‘Familie’. Guido Van den Bossche werd destijds vermoord, hé’, aldus woordvoerster Sara Vercauteren.

Toch is het volgens Dag Allemaal weinig waarschijnlijk dat Deruwe zou terugkeren als een ánder personage, aangezien de kijkers de acteur nog altijd vereenzelvigen met Van den Bossche. Hij speelde de rol dan ook acht jaar lang, van 1991 tot 1999.

‘Familie’-fans kunnen alleen maar afwachten om te weten te komen of Guido zal opstaan uit de doden. Verwarrend wordt het dan sowieso, aangezien er nu nog een Guido – gespeeld door Vincent Banić – rondloopt die vernoemd werd naar de vermoorde Van den Bossche.

Meer ‘Familie’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '