Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het pakkende verhaal over de zieke Tristan Devriendt laat niemand onberoerd.

MUST SEE: Eén-reeks ‘Gevoel voor tumor’ gaat internationaal

Zondagavond stond de vierde aflevering van ‘Gevoel voor tumor’ op de planning bij Eén. De reeks is een schot in de roos, die zelfs al aan een internationale carrière begint. Het Nederlandse NPO heeft namelijk de uitzendrechten gekocht én er is een deal met de internationale distributeur Red Arrow.


De Eén-reeks ‘Gevoel voor tumor‘ wordt niet alleen in ons Belgenlandje gesmaakt, want het hartverwarmende programma is nu al – na amper vier afleveringen – verkocht aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Maar dat is nog lang niet alles, want er is ook een deal met Red Arrow. Deze internationale distributeur zal de reeks deze week voorstellen op MIPTV, de grootste televisiebeurs wereldwijd. Yep, de Vlaamse fictie doet het alweer!

Het verhaal


‘Gevoel voor tumor’ vertelt het verhaal van Tristan Devriendt, gespeeld door acteur Maarten Nulens. De 25-jarige student geneeskunde zit in zijn laatste jaar en geniet volop van het leven. Maar wanneer hij te horen krijgt dat hij kanker heeft, staat zijn wereld plots stil. Zijn wilde dromen moeten noodgedwongen plaatsmaken voor ziekenhuisbezoeken, want vanaf nu strijdt hij op leven en dood. Zijn vrienden en familieleden weten niet wat ze horen en proberen zo goed mogelijk met de ziekte van Tristan om te gaan. Zo komen ze terecht in een verwarrende clash van emoties, vriendschap, liefde en humor.

Naast Maarten Nulens spelen ook onder anderen Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Liesa Naert en Vic De Wachter een rol in de serie.

Waargebeurde ondervindingen


Het verhaal van ‘Gevoel voor tumor’ werd niet zomaar neergepend, want de ervaringen van bedenker Leander Verdievel en de moedige getuigenissen van 12 andere (ex-)kankerpatiënten vormden de inspiratiebron voor de reeks.

Leander werd als jonge twintiger geconfronteerd met kanker. Tijdens zijn ziekte ontdekte hij dat humor een middel is om deze strijd te overwinnen. ‘Humor is haast een antigif voor al het vergif dat ze in je lijf pompen’, vertelde hij in een eerder interview.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '