Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Disney

Van de nieuwste Disneyfilm 'The Nutcracker and the Four Realms' tot het langverwachte Vlaamse 'Girl'.

8 films die in oktober in de bioscoop komen en die je sowieso wil zien

De herfst is officieel in het land. Het regent, het is koud en alweer veel te vroeg donker. Maar de herfst is ook hét uitgelezen seizoen om je vrienden op te trommelen voor een cinema-avondje. En laten er nu net een heleboel leuke films gepland staan voor oktober.

The Happy Prince


The Happy Prince

Verwacht op: 3 oktober. Genre: drama, biografie, historische film. Met: Rupert Everett, Colin Firth, Emily Watson.

Ooit was de flamboyante Oscar Wilde een van de meest geliefde auteurs van Engeland, maar na op een zijspoor te zijn beland, brengt hij zijn laatste dagen in ballingschap door. Zijn bourgondische leefstijl heeft zijn lichaam zwak en zwaar achtergelaten, maar hij is nog altijd scherp van geest. In het laatste hoofdstuk van zijn leven wordt hij geteisterd door verlangens en geconfronteerd met de vergankelijkheid van lusten, maar wordt de waarde van echte liefde ook eindelijk ontmaskerd.

Bekijk de trailer.

The Nutcracker and the Four Realms


The Nutcracker and the Four Realms

Verwacht op: 31 oktober. Genre: familie, fantasy, avontuur. Met: Keira Knightley, Morgan Freeman.

Mackenzie Foy speelt de rol van Clara, een jonge vrouw die op zoek is naar een sleutel. Daarmee wil ze een doos openen die een cadeau bevat van haar overleden moeder. Op het kerstfeestje van haar oom (gespeeld door Morgan Freeman) komt het meisje in een parallel universum terecht. Vervolgens vertrekt ze op avontuur en moet ze niet alleen de felbegeerde sleutel vinden, maar ook de balans in de rest van de wereld herstellen.

Bekijk de trailer.

A Star Is Born


A Star is Born

Verwacht op: 3 oktober. Genre: musical, drama. Met: Lady Gaga, Bradley Cooper.

Jackson Maine is een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij Ally, een getalenteerde onbekende zangeres, ontdekt. Als de twee een hartstochtelijke liefdesrelatie beginnen, zet Jackson Ally in de spotlights en maakt hij haar tot een ster. Maar als zijn eigen carrière al snel in de schaduw komt te staan van die van Ally, begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan.


Bekijk de trailer.

Smallfoot


Verwacht op: 10 oktober. Genre: animatie. Met: Zendaya, Channing Tatum, Danny DeVito.

‘Smallfoot’ zet de Bigfoot-legende op zijn kop als een slimme jonge Yeti iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens. Het nieuws over deze ‘Smallfoot’ zorgt voor oproer binnen de onwetende Yeti-gemeenschap: wie of wat leeft er nog meer in de wijde wereld buiten hun eigen besneeuwde dorpje? Een meeslepend verhaal over vriendschap, moed en vreugdevolle nieuwe ontdekkingen.


Bekijk de trailer.

Girl


Verwacht op: 17 oktober. Genre: drama. Met: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart.

‘Girl’ vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. De film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam, dat tegenstribbelt. Lara ondervindt dagelijks de grand écart tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.

Bekijk de trailer.

First Man


Verwacht op: 17 oktober. Genre: biografie, drama, historische film. Met: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke.

Een kijk in het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong en de legendarische ruimtemissie waardoor hij de eerste man werd die een voet op de maan zette op 20 juli 1969. We volgen zijn reis die leidt tot deze gebeurtenis, die gerust een van de gevaarlijkste in de geschiedenis van de ruimtereizen genoemd mag worden. Daartoe behoren ook de offers die hij en het land moeten brengen.


Bekijk de trailer.

Bad Times at the El Royale


Bad Times at the El Royale

Verwacht op: 24 oktober. Genre: politie, thriller. Met: Chris Hemsworth, Dakota Johnson, Jon Hamm.

Zeven vreemden, ieder met een duister geheim, ontmoeten elkaar in de El Royale. De El Royale is een vervallen hotel in de buurt van Lake Tahoe in Californië. Gedurende die avond heeft een ieder zijn kans op verlossing. Voordat de hel losbarst.


Bekijk de trailer.

Bohemian Rhapsody


Bohemian Rhapsody

Verwacht op: 31 oktober. Genre: biografie, muziek. Met: Rami Malek, Mike Myers, Aidan Gillen.

‘Bohemian Rhapsody’ volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als ‘We Will Rock You’ en ‘Radio Ga Ga’. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid-benefietconcert in 1985.


Bekijk de trailer.


[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '