Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Zes jaar lang was hij een vertrouwd én geliefd gezicht in de soap.

Deze acteur neemt afscheid van ‘Familie’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Er is een tijd van komen en er is helaas ook een tijd van gaan. En dat geldt ook zo bij de leukste familie van Vlaanderen. Deze keer pakt niemand minder dan Vincent Banić zijn koffers bij ‘Familie’, maar daar heeft de acteur een goede reden voor.

De oplettende ‘Familie’-kijker had het misschien al in het snuitje toen twee dagen geleden de nieuwe begingeneriek op ons losgelaten werd. Daar was tot ieders grote verbazing één afwezige. Het gezicht van acteur Vincent Banić dook namelijk niet op tussen het andere jonge acteergeweld. Vincent kroop in 2016 voor het eerst in de huid van Guido en beleefde sindsdien heel wat spannende verhalen.

Dat was gisteravond tijdens de dubbelaflevering trouwens niet anders. Het verhaal rond drugsbarones Mira (Celine Timmerman) en Guido (Vincent Banić), die gedwongen werd haar koerier te zijn, kreeg immers een onverwacht staartje en leverde de eerste dode van het seizoen op. Mira werd door de politie neergeschoten en Guido werd in de boeien geslagen.

Guido verdwijnt dus voor een tijdje achter de tralies, maar ook op eigen vraag uit ‘Familie’. De acteur wil zich naar eigen zeggen meer toeleggen op zijn culinaire projecten en dromen. Vincent baat dan ook al enkele jaren het restaurant Zagreb uit in Antwerpen en mocht deze zomer nog een exclusieve brunch verzorgen op het populaire strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge. Een goedgevulde agenda dus, die steeds moeilijker te combineren valt met het acteren.

Tijdens zijn laatste draaidag werd Vincent op de set uitgewuifd door collega’s Yanni Bourguignon en Jef De Smedt, de crew én zijn vrouw Bab Buelens. ‘Ik heb de rol van Guido zes jaar lang met ontzettend veel plezier gespeeld’, klinkt het bij Vincent Banić. Of dit einde in Familie definitief is zal de toekomst uitwijzen. Ik blik alleszins met niets anders dan warme gevoelens terug op mijn tijd daar. De plek waar ik mijn grote liefde heb gevonden, mijn vrouw Bab. Daar kan ik alleen maar mijn twee pollekes voor kussen.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '