Het nieuwe seizoen van ‘Mijn Restaurant’ gaat bijna van start. In een preview van de eerste aflevering zien we alvast dat één van de gerechten in Kortrijk té fel gekruid is. ‘Is dit bieslook om je tanden mee te flossen?’, klinkt het bij de jury.
Vanaf vanavond, dinsdag 28 oktober, maakt ‘Mijn Restaurant’ een comeback! De vier duo’s uit Genk, Gent, Antwerpen en Kortrijk moeten de jury meteen al overtuigen met een hoofdgerecht én dessert die de ziel van hun restaurant weerspiegelen. Hun verhaal moet te proeven zijn in elke hap dat de jury neemt.
Flosdraad
In Kortrijk loopt het al meteen mis. De jury krijgt een bord voorgeschoteld dat net iets té fel gekruid is. ‘De cuisson van de vis is perfect, maar je mag niet zo’n grote stukken kruiden geven’, klinkt het bij Marcelo Ballardin. ‘Is dit bieslook om je tanden mee te flossen? Ik heb de halve Amazone op mijn bord liggen’, vult hij aan. De sterrenchef vindt het gerecht ook maar saai. ‘Ze zijn niet klassiek, ze zijn braaf’, bevestigt sommelier Shannah Zeebroek. Dat belooft…
‘Mijn Restaurant’ is vanaf 28 oktober elke dinsdag om 20u40 te zien op VTM.
Lees ook: