Binnen exact een week is het tijd voor dé comeback van dit najaar, want het programma ‘Mijn Restaurant’ keert terug. De sleutels van de restaurants liggen alvast te wachten op hun toekomstige eigenaars. Hieronder leren we de vier deelnemende koppels al iets beter kennen.
Of wij na al die jaren klaar zijn voor een nieuw seizoen van ‘Mijn Restaurant’? Reken maar van yes! De juryleden moeten alvast niet onder doen, want onder het kritische oog van Marc Coucke, Marcelo Ballardin, Shannah Zeebroek en Sarah Renson moeten de duo’s hun kookkunsten én gastvrijheid bewijzen. Presentator Wim Opbrouck begeleidt de vier koppels daarnaast van de eerste pan tot het laatste dessert. Van de locaties kregen we alvast een sneak peek, maar nu leren we ook de deelnemende duo’s al iets beter kennen.
Ontmoet de ‘Mijn Restaurant’-duo’s
Deze vier duo’s hebben honger naar succes.
Al vijftien jaar zijn ze kameraden en minstens zo lang delen ze een enorme passie voor eten en gezelligheid. Olivier, de IT’er met oog voor detail, en Alessio, opvoeder met Italiaanse flair, hebben geen klassieke horecadiploma’s. Ze hebben wel vijf jaar zelfstudie via de ‘YouTube-universiteit’ achter de rug. Jarenlang droomden ze van een eigen zaak, nu durven ze eindelijk de sprong te wagen. Olivier gaat fulltime aan de slag in de keuken, Alessio vult de zaal met zijn charme. Geen stijve horeca-ervaring, maar een plek die aanvoelt als een huiskamer. Kortom: vriendschap + passie = powerduo.
Duizenden uren YouTube, recepten lezen op Instagram, technieken leren van kookprogramma’s en ga zo maar door. We hebben intussen bijna een doctoraat in online koken.
Van huisgenoten naar horeca-duo: dat is het verhaal van Ruslan en Lauranne. Acht maanden geleden kruisten hun paden elkaar: Ruslan, mede-eigenaar van de dumpling foodtruck en atelier Davai, en Lauranne, stedenbouwkundige met een droom om een eigen restaurant te starten. In ‘Mijn Restaurant’ kunnen ze eindelijk hun eigen visie laten zien, met wereldse smaken en een gastvrije sfeer. Ruslan gooit rock & roll in de keuken, Lauranne zorgt voor vlotte babbels en seizoenscocktails in de zaal.
We kennen elkaar nog maar acht maanden, maar we werken samen, wonen samen, en ik zie hem vaker dan m’n eigen moeder.
Maarten en Jonas leerden elkaar kennen tijdens hun sommelierstage bij Wout Bru in 2021. Jonas werkt als chef de partie in restaurant Carcasse in Knokke, Maarten is Meeting & Event Supervisor in het Radisson Blu hotel. Hun CV’s lezen als een Michelin-menukaart met opleidingen aan Ter Duinen, Ter Groene Poorte én een specialisatiejaar wijnen & hotelmanagement. De jonkies willen niet voorzichtig starten maar een blitz-entrée maken. Jonas neemt de keuken voor zijn rekening, terwijl Maarten zich achter de bar zet om zijn eigen signature cocktails te serveren. Jong van leeftijd, maar groot in ambitie.
Uit het wielrennen heb ik geleerd om door te bijten, ook als het zwaar wordt. Die mentaliteit nemen we mee.
Hij is de zachte charme, zij de vurige drive en samen vormen ze een perfect yin-yangkoppel. Charlotte en Aristide leerden elkaar kennen in de horeca. Aristide is hoofdchef bij de Parkhotel Groep, Charlotte receptioniste en zaalverantwoordelijke in datzelfde hotel. De droom van een eigen restaurant leek lange tijd te groot, tot nu. Aristide volgde na zijn opleiding Eventmanagement alsnog zijn passie en ging koken. Hij behaalde zijn diploma aan de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen. Charlotte studeerde Hospitality & Hotelmanagement, en weet als geen ander hoe je gasten zich écht welkom laat voelen.
We willen een huiselijke sfeer creëren, alsof je op zondag bij je ouders gaat eten. Mensen moeten zich welkom voelen en zo lang kunnen blijven als ze willen.
‘Mijn Restaurant’ zie je vanaf 28 oktober elke dinsdag en donderdag om 20u40 bij VTM. Wie nieuwsgierig is naar de gerechten en de sfeer zelf wil ervaren, kan vanaf 28 oktober na de eerste aflevering een tafeltje reserveren in één van de vier restaurants via vtm.be.
Lees ook: