Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Zelfs het beruchte geheime ingrediënt van Anna's stoofvlees wordt onthuld.

De bomma uit ‘Familie’ krijgt haar eigen kookboek

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

‘Familie’ viert dit seizoen z’n 30ste verjaardag. De bomma, Anna, is sinds de allereerste aflevering van de partij. Om haar in de bloemetjes te zetten, krijgt ze haar eigen kookboek. In ‘Het kookboek van De Bomma’ delen de personages hun 60 favoriete recepten.

‘Familie’ zonder Anna Dierckx, beter bekend als de bomma, is als een pak friet zonder mayo. Dinsdag 26 april wordt de 7000ste (!) aflevering van de populaire VTM-reeks uitgezonden en de bomma kan trots zeggen dat ze er al van in het prille begin bij is om haar neus in andermans zaken te steken en haar familieleden de les te spellen zoals enkel zij dat kan. Om dit icoon in de bloemetjes of beter gezegd kookpotten te zetten, krijgt ze haar eigen kookboek.

Van zalm met whisky over pokébowl tot een vettige hotdog

In het ‘Het kookboek van De Bomma’ verklappen alle personages uit de reeks wat hun favoriete gerecht is. In totaal vind je er 60 verrassende en overheerlijke recepten, van ontbijt tot dessert, stuk voor stuk voorafgegaan door een persoonlijk verhaal van een personage. Denk maar de cocktail die Veronique en Cédric standaard drinken om hun zoveelste ruzie bij te leggen. Benny kiest, uiteraard, voor een vettige hotdog, Raven houdt dan weer meer van een hippe pokébowl en Lars zou Lars niet zijn als hij geen specialleke voorlegt: zalm in whisky met veenbessen, gepekelde rode biet en mieriksworteldip.

Echte fans weten dat de bomma het allerbeste stoofvlees maakt, en o ja: ook dat recept, en vooral het beruchte geheime ingrediënt, wordt verklapt in het exclusieve kookboek. ‘Familiefeesten, samen gezellig tafelen, dat is voor mij puur geluk‘, zegt Annie Geeraerts (95), die al dertig jaar de rol van de bomma vertolkt. ‘De verrassing die de familie nu achter mijn rug heeft bedisseld, betekent dus echt enorm veel voor mij. Met mij en mijn familie, de Van den Bossches, is het allemaal begonnen. Ondertussen is er heel wat volk bijgekomen: kinderen, kleinkinderen, vrienden, collega’s,... Al die lieve mensen hebben hun lievelingsgerechten gebundeld, voor mij. Het zijn niet gewoon wat recepten bijeen, het zijn onze mooiste momenten en herinneringen samen in één boek. Ieder die me nauw aan het hart ligt, heeft zijn of haar lievelingsgerecht hier achtergelaten. Een schoner cadeau kon ik mij niet wensen.’

‘Het kookboek van De Bomma’ is vanaf vandaag voor 24,90 euro te koop via vtmshop.be en vanaf dinsdag 26 april kan je het ook vinden in de dagbladhandel.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '