https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© IMDb

Auteur Stephanie Meyer had heel andere acteurs in gedachten voor de rollen van Edward en Bella.

WOW: de cast van ‘Twilight’ had er bijna helemaal anders uitgezien

Het is ondertussen tien jaar geleden dat de eerste ‘Twilight’-film uitkwam in de bioscoop, maar de cast van een van onze favoriete saga’s had er bijna helemaal anders uitgezien. Zo kunnen wij niemand anders dan Robert Pattinson in de rol van Edward zien, maar de auteur achter het verhaal had iemand heel anders in gedachten.


Wanneer je aan ‘Twilight’ denkt, denk je automatisch aan Robert Pattinson en Kristen Stewart. Het is dus moeilijk om te geloven dat Stephanie Meyer, de bedenker van het verhaal, een totaal andere cast in gedachten had.

Gedroomde cast


In 2007(!) had de auteur een wishlist van haar droomcast opgesteld en online gezet. In de post maakt Stephanie duidelijk dat ze niks te maken had met de casting van de acteurs. Had dit wel het geval geweest dan had de vampierensaga er alvast helemaal anders uitgezien.

Zo had ze voor Edward Cullen niemand minder dan Henry Cavill (bekend van zijn rol als Superman) in gedachten. Alleen was de destijds 24-jarige acteur te oud om de rol van een 17-jarige te spelen. Fans hadden dan weer liever Hayden Christensen (‘Star Wars’) in de rol van Edward gezien.

Voor de rol van Bella had ze de iets mindere bekende Emily Browning in gedachten. Haar tweede en derde keuze waren dan weer Ellen Page en Danielle Panabaker. Fans hadden dan weer graag Alexis Bledel (‘Gilmore Girls’) en Rachel McAdams (‘Mean Girls’) in de plaats van Kristen Stewart gezien.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content