Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© netflix

De reeks zal focussen op haar jongere jaren.

Populaire Netflixserie ‘Bridgerton’ krijgt spin-off over Queen Charlotte

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De Netflixserie ‘Bridgerton’ is een gigantisch groot succes. Het is dan ook geen verrassing dat er nog een tweede, derde én vierde seizoen gepland staan. De streamingdienst heeft nu nog meer goed nieuws voor ons, want er komt ook een spin-off van de reeks die volledig zal draaien rond Queen Charlotte.


Dat ‘Bridgerton‘ een groot succes is op Netflix komt niet echt als een verrassing. Het is namelijk een creatie van de hand van ‘Grey’s Anatomy’-producer Shonda Rhimes. De reeks is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van de Amerikaanse Julia Quinn. De historische liefdesromans lenen zich er uitstekend toe om in een serie te gieten en het eerste seizoen kluisterde wereldwijd al miljoenen mensen aan hun scherm. Netflix smeedt het ijzer nu het heet is en kondigt aan dat er naast een tweede, derde en vierde seizoen ook een spin-off komt van ‘Bridgerton’. In die afleveringen zal Queen Charlotte centraal staan.

Jonge jaren


Shonda Rhimes zal ook het script van deze nieuwe afleveringen schrijven. ‘Ik ben enthousiast dat deze nieuwe reeks het verhaal van Queen Charlotte en de wereld van “Bridgerton” verder zal uitbreiden’, vertelde Bela Bajaria van Netflix in een statement. ‘Shonda en haar team bouwen het “Bridgerton”-universum zorgvuldig verder uit zodat ze de fans dezelfde kwaliteit kunnen blijven bieden die ze van hen gewoon zijn.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Golda Rosheuvel kruipt in de huid van Queen Charlotte in de reeks, maar aangezien de spin-off focust op haar jongere jaren zal er een andere actrice de rol van de koningin vertolken. Wie deze eer krijgt, is voorlopig nog niet bekend. Verder zal je in deze serie, die nog geen naam kreeg, ook een jongere versie van Violet Bridgerton (Ruth Gemmell) en Lady Danbury (Adjoa Andoh) zien. Welke actrices deze personages voor hun rekening zullen nemen, blijft ook nog een goed bewaard geheim. De spin-off zou een limited serie zijn, dus het zal maar een seizoen krijgen. Wanneer we het resultaat op Netflix zullen kunnen zien, is nog niet geweten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '