Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Van een 21-jarige steward tot een 55-jarige brandweerman.

ZIEN: deze 10 kandidaten speuren mee naar ‘Bestemming X’ op VTM

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

VTM zit ons al weken te teasen met previews van een nieuw spelprogramma. Intussen kennen we de naam – ‘Bestemming X’ – en het concept – met een geblindeerde bus trekken tien onbekende Vlamingen kriskras doorheen Europa met slechts één doel: op elk moment inschatten waar ze zich juist bevinden. Maar wie zijn die tien kandidaten?

Idyllische plekken in Europa, games boordevol adrenaline en slechts één centrale vraag: waar ben ik? In ‘Bestemming X’ trekken 10 onbekende Vlamingen vanaf maandag 20 februari om 20u35 bij VTM op het reisavontuur van hun leven.

Met een geblindeerde bus trekken ze kriskras doorheen Europa met slechts één doel: op elk moment inschatten waar ze zich juist bevinden. Reizend als groep naar epische en adembenemende locaties worden de kandidaten uitgedaagd tijdens avontuurlijke games.

Bestemming X
© VTM

Van blogger tot zeiler

De winnaars van de games krijgen tips die hen dichter bij de juiste locatie brengen. De kandidaat die alle eliminaties overleeft en in de finale ‘Bestemming X’ als eerste vindt, wint het spel. Wie ontpopt zich tot waaghals van de groep? Wie speelt het slim en strategisch? En wie gaat naar huis met de grote geldprijs?

Voor het spel van start gaat, laat VTM ons alvast kennismaken met de tien kandidaten. Van een 21-jarige steward tot een 55-jarige brandweerman: dit zijn de tien deelnemers van ‘Bestemming X’, vanaf morgen iedere maandagavond om 20u35 te zien op VTM.

Glenn (37) uit Merelbeke

‘Ik hou er niet van om op voorhand niets te weten. Ik reis ook vaak voor mijn werk en ga altijd heel georganiseerd te werk. Nu weet ik echt niets.’

Glenn is vader van twee kindjes en beschouwt hen als zijn grootste levenswerk. De Oost-Vlaamse category manager houdt ervan om zijn innerlijke kind springlevend te houden. Hij gaat door het leven onder het motto ‘Never grow up, it’s a trap.’ Tijdens de pandemie heeft Glenn zijn leven over een andere boeg gegooid en ontdekte hij een nieuwe hobby: meespelen in reclamefilmpjes en fictiereeksen zoals ‘Familie’. Momenteel droomt Glenn van een verre reis naar Japan.

Bestemming X
© VTM

Sydney (23) uit Bonheiden

‘Ik wil er gewoon aan beginnen en eindelijk weten wat ons te wachten staat na weken wachten en nadenken.’

‘Liever scheef erop, dan los ernaast.’ Zo wil Sydney het leven tegemoet gaan. Ze was leidster bij de scouts Jan Breydel in Sint-Katelijne-Waver, maar haar grootste passie is tekenen. Iets wat Sydney nu ook 24/7 doet als studente aan een tekenschool in Rome. Ze is enorm dankbaar voor alle kansen die ze al heeft gekregen in het leven. Een van haar grootste dromen is om een vulkaan te beklimmen bij zonsopgang.

© VTM

Natifa (38) uit Genk

‘Ik dacht echt dat we dit spel zouden spelen in België. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn…’

Natifa uit Genk is onthaalmedewerkster in een ziekenhuis. Haar grootste passie is reizen. Elk jaar een andere plek opzoeken is voor haar dan ook een absolute must. Ze noemt zichzelf een echte doorzetter, zeker in het badminton geeft ze niet af. Geloof en familie hebben een heel centrale rol in haar leven. Natifa wil later herinnerd worden om de dingen die ze gedaan heeft in het leven.

© VTM

Briek (21) uit Middelkerke

‘Ik hoop dat we zotte dingen gaan doen. Bijvoorbeeld iets met olifanten, paardrijden of bungeejumpen. Kortom, iets met veel adrenaline!’

Chiroleider Briek werd geboren in Oostende en is getogen in Middelkerke. Hij is een echte West-Vlaming met een hart voor het zeetje. Als hij niet aan zee is, hangt hij waarschijnlijk in de lucht. Briek werkt als steward vanuit de luchthaven van Oostende. Een job die hij met passie uitoefent en waarin hij belangrijke zaken terugvindt zoals variatie, onder de mensen zijn en elke dag anders beleven. Hij werkt ook als flexi-jobber in een restaurant. Dat geld spaart hij om te reizen. Zijn motto is dan ook: ‘Yolo, je leeft maar 1 keer!’.

© VTM

Zeno (26) uit Antwerpen

‘Ik had verwacht dat ik zou deelnemen aan een gloednieuw survivalprogramma. Ik wil vooral fysiek uitgedaagd worden en mijn grenzen verleggen.’

Zeno is zeiler en probeert van zijn hobby zijn beroep te maken. Hij besteedt dan ook bijna al zijn tijd op zijn eigen boot. Daarop wil hij graag een bedrijf starten en kamers verhuren, duiklessen aanbieden en reizigers vervoeren naar de leukste surfspots. Voor hij op zee trok, werkte hij in België als opvoeder. Het belangrijkste in zijn leven is een heel simpel cliché: gelukkig zijn. Verder houdt hij zich in zijn vrije tijd bezig met surfen, skaten en snowboarden.

© VTM

Emiel (24) uit Loppem

‘Ik hoop dat we ergens ver naartoe gaan. Ik zou graag fysiek uitgedaagd worden en iets meemaken wat ik nooit had durven verwachten.’

Emiel is 24 jaar en afkomstig uit het West-Vlaamse Loppem. Sporten zit in zijn bloed. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met tennissen, snowboarden en surfen. Maar reizen is zijn grootste passie, vooral avontuurlijke, verre reizen waar hij zich helemaal kan onderdompelen in een nieuwe cultuur. Zo woonde de media producer het afgelopen jaar vier maanden in Tanzania. Daarnaast brengt hij graag tijd door met vrienden en familie. Emiel is niet bang van nieuwe uitdagingen en leeft graag van dag tot dag.

© VTM

Steffie (30) uit Middelkerke

‘Ik reken op een stevige dosis spanning en avontuur en dat hopelijk in de zon. Laat de actie maar komen, ik ben er helemaal klaar voor en ben van plan om van ieder moment te genieten.’

Steffie is mama van drie zonen en heeft daarmee haar handen meer dan vol. Maar bovenal is ze een genieter: elke dag goedgezind opstaan, vol enthousiasme gaan werken – Steffie is HR & preventieadviseur van beroep – en vooral voluit leven, dat is Steffie ten voeten uit. Haar favoriete plek is tussen de mensen, op stap met vriendinnen, met of zonder Bacardi-Cola in de hand.

© VTM

Dorien (28) uit Leuven

‘Ik weet alleen dat ik me moest voorbereiden op zowel koude als warme temperaturen. Meer weet ik niet.’

Dorien is ondernemer, zot van de buitenlucht en lover of all things slow. Het liefst van al verdwijnt ze enkele dagen met haar rugzak en tent in de bergen of trekt ze eropuit met haar campervan. Ze heeft een eigen outdoorblog (Op Wandel) en trektochtschool waarmee ze anderen op weg helpt naar een traag en bewust leven met aandacht voor de natuur. Doriens motto? ‘Buiten is het beter dan binnen.’

© VTM

Gino (55) uit Diest

‘Ik heb me voorbereid door alle vlaggen van de wereld te leren. Ben ik er iets mee? Wie zal het zeggen?’

Gino is een brandweerman in hart en nieren en van alle markten thuis. Zo volgde hij opleidingen tot sergeant, ambulancier en reddingsduiker. Hij leeft ervoor om mens en dier te helpen en probeert de yin-&-yangfilosofie te volgen. Zijn levensmotto is ‘Je leeft niet één keer, je leeft iedere dag en je gaat maar één keer dood.’ Gino’s grootste passie zijn boten. Vooral de snelheid op het water bezorgt hem een adrenalinerush. Jaren geleden was Gino een vaste waarde in het Powerboatcircuit en vestigde hij zelfs een wereldsnelheidsrecord van 224 km/u op het meer van Coniston (UK).

© VTM

Bo (29) uit Kalken

‘Ik hoop dat ik zo lang mogelijk mee mag reizen in dit avontuur en niet als eerste afval.’

Bo is pedagogisch consulent bij het CLB. Ze houdt enorm van reizen en alles wat ermee te maken heeft. Van het uitstippelen van de hele reis tot nieuwe en onbekende plekken ontdekken. Verder houdt ze zich bezig met spinning, joggen en bodypump. De belangrijkste factoren in haar leven zijn familie, optimisme en enthousiasme. Haar motto is dan ook niet voor niets: ‘Als het leven je laat struikelen, maak dan een koprol.’

© VTM

Nog meer tv-nieuws:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '