Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

'Er is iets raar mee aan de hand', aldus een twijfelende Regula over zijn creatie.

PREVIEW: het zweet breekt Bockie De Repper uit in ‘Bake Off Vlaanderen Kerst’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Kerst begint eigenlijk al een beetje morgenavond, want dan kan je naar ‘Bake Off Vlaanderen Kerst’ kijken. In deze kerstspecial halen Natalia, Jennifer Heylen, Astrid Coppens en Bockie De Repper hun beste bakkunsten boven. Al weten we niet of we na het zien van de preview bij die laatste echt over ‘kunsten’ kunnen spreken...

De winnaar van het vijfde seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ is bekend: de 22-jarige Stephanie! Toch kan je morgen naar een nieuwe aflevering van het smakelijke programma kijken, maar dat is een specialleke. Het is namelijk een kerstspecial waarin de vier BV’s Bockie De Repper, Natalia, Astrid Coppens en Jennifer Heylen hun bakcreaties (of misbaksels) aan de jury en kijkend Vlaanderen mogen tonen.

Chillpillen

Voor de eerste proef, een ‘kransekake’ (gebak uit het hoge Noorden) maken, mogen of beter gezegd moeten de bekende gezichten samenwerken. Het is namelijk de bedoeling om zo een hoog mogelijke toren te bouwen. In een andere proef moeten ze hun goede voornemen voor 2022 vertalen naar een spektakelstuk. Jennifer Heylen tovert een bankkaart op haar bord in de hoop dat ze haar ondertussen al drieëntwintigste exemplaar niet kwijtspeelt. Astrid maakt een snoeptaart omdat ze wat minder wil sneukelen, Natalia doet niet mee aan goede voornemens, maar zal toch iets uit haar mouw moeten schudden en Bockie presenteert de jury chill pills omdat hij wat minder wil panikeren.

Zweet en zenuwen

Het is vooral die laatste taart die de jury wat zorgen baart. ‘Er is iets raar mee aan de hand’, aldus een twijfelende Regula. En Herman denkt onmiddellijk dat Bockie bloem vergat toe te voegen, een cruciaal ingrediënt bij het bakken. Het zweet breekt uit bij de komiek, terwijl zijn voornemen net is om rustiger te blijven. Ai ai!

Bockie is trouwens niet de enige BV-bakker die deze uitdaging zwaar heeft onderschat. De recepten blijken moeilijker dan gedacht, de apparatuur wil niet meewerken en zelfs de namen van de jury zijn plots geen evidentie meer. Gelukkig kan Wim Opbrouck de stress wat verlichten én delen de BV’s als broodnodige pauze cadeautjes uit aan elkaar.

Als je wil weten wie de Beste Kerstbakker-trofee van ‘Bake Off Vlaanderen’ op de kast in zijn of haar living of in het kleinste kamertje mag zetten, dan moet je morgen, woensdag 22 december, om 20u35 naar ‘Bake Off Vlaanderen Kerst’ kijken op Play4.

Nog meer kijktips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '