Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

In de volgende aflevering krijg je het verdict te zien!

Het is aan jóu om te beslissen of Eveline (on)schuldig is in ‘Assisen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kon gisteren naar de zesde aflevering van ‘Assisen’ kijken waarin Evelines advocaat en de openbare aanklager hun eindpleidooi hielden. Dé grote vraag is: is ze schuldig of onschuldig? Dat bepaal jíj, de volksjury thuis. In de volgende aflevering zie je het verdict.

Zes afleveringen lang kon je in de interactieve reeks ‘Assisen’ op Play4 het proces volgen van Eveline Van Laecke. De balletdanseres wordt beschuldigd van de moord op haar mentor én minnaar Samuel Indria. Eveline heeft een motief om haar mentor te vermoorden, want ze werd door hem aan de kant geschoven voor een jongere danseres. Maar ook andere familieleden, vrienden en collega’s lijken niet zo onschuldig. Evelines advocaat en het Openbaar Ministerie hebben iedereen uitgebreid verhoord. En aan de hand van flashbacks kreeg het hele verhaal vorm. Maar wie spreekt de waarheid?

Moeilijkste deel

Feit is dat Eveline terechtstaat, dus de grote vraag is of zij schuldig of onschuldig is. Dat bepalen de mensen thuis. De kijkers vormen namelijk de grootste volksjury van Vlaanderen ooit. Na de derde aflevering bestond die al uit meer dan 50.000 mensen! In de aflevering van gisteren haalden zowel de procureur als Evelines advocaat nog een laatste keer alles uit de kast in de hoop jullie te overtuigen. ‘Het moeilijkste deel van jullie taak volgt nu’, aldus de procureur.

Op de website van GoPlay kan je je stem uitbrengen. Je hebt tot woensdag 22 maart om 20u de tijd. Het verdict zie je volgende week, woensdag 22 maart om 21u, in de zevende aflevering van ‘Assisen’. Er werden op voorhand twee versies van die aflevering opgenomen: eentje waarin het publiek haar schuldig acht en eentje waarin ze denken dat ze onschuldig is. Afhankelijk van hoe de mensen thuis stemmen, wordt één van deze twee versies uitgezonden. Spannend!

Échte waarheid

Ben je benieuwd of jij en de meerderheid van Vlaanderen het bij het rechte eind hadden? De échte waarheid kom je te weten in aflevering acht op woensdag 29 maart. Daarin wordt alles uit de doeken gedaan en kom je eindelijk te weten wie Samuel die dodelijke slag toediende.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '