Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

2. Ed Sheeran speelt erin mee

FILMTIP: 7 redenen waarom je binnenkort naar de bioscoop moet rennen voor ‘Yesterday’

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

‘Yesterday’ vertelt het verhaal van een jonge muzikant die plots wereldbekend wordt met de nummers van The Beatles. Een leuke romantische komedie die je gezien moet hebben. En wel hierom!

1. Je krijgt er meteen een goed gevoel van


De fantastische muziek, de flauwe mopjes, de hechte vriendschappen, de prille liefdesperikelen ‘Yesterday’ heeft letterlijk álles om al vanaf minuut één een glimlach op je gezicht te toveren.

2. Ed Sheeran speelt erin mee


Je leest het goed. Niemand minder dan singer-songwriter Ed Sheeran speelt mee in de film én je hoort hem doorheen de film meermaals zingen. Grappig detail: in de film wordt er gelachen met Eds rapkunsten. Een man met de nodige portie zelfrelativering? Wij werden zojuist zo mogelijk nóg meer fan van Ed Sheeran!

3. De film is van de schrijvers van ‘Love Actually’


En laat dat nu net een van onze favoriete films aller tijden zijn… Kan geen toeval zijn. Toch?

4. De chemie tussen hoofdrolspelers Himesh Patel en Lily James spat van het scherm


Cutie Himesh Patel (28) en de bloedmooie Lily James (30) zijn hét droomduo op het grote scherm. Het lijkt voor de kijker écht alsof ze al jaren de allerbeste vrienden zijn. Meer van dat!

5. Je gaat veel moeten lachen


Op alle mogelijke manieren: schaterlachen, iets te hard door je neus uitademen, maar ook gelukzalig glimlachen. ‘Yesterday’ doet wat met een mens…

6. Je frist je kennis van The Beatles-nummers op


‘Hey Jude’, ‘Here Comes the Sun’, ‘Let It Be’, ‘Strawberry Fields Forever’, ‘Eleanor Rigby’, ‘Yesterday’,… Telkens weer zal je verbaasd zijn over hoeveel The Beatles-nummers je wel niet kent. Himesh Patels personage Jack weet de nummers prachtig te coveren. Een waar genoegen om naar te kijken en luisteren. Maar let op: wanneer je naar huis gaat, zullen er heel wat The Beatles-nummers in je hoofd blijven rondspoken.

7. Je lijkt op de eerste rij van een optreden te zitten


En daarvoor hoef je niet eens de grootste fan van The Beatles te zijn. De film is écht op maat van de kijker gemaakt. Een waar plezier om naar te kijken, waarna je de bioscoop met een glimlach op je gezicht zal verlaten.

Het verhaal


Yesterday kende iedereen The Beatles. Vandaag herinnert enkel Jack zich hun liedjes nog. Hij staat op het punt om door te breken. Academy Award® winnend regisseur Danny Boyle (bekend van onder andere ‘Slumdog Millionaire’, ‘Trainspotting’ en ’28 Days Later’  en Oscargenomineerde scenarioschrijver Richard Curtis (die je kent van ‘Four Weddings an a Funeral’, ‘Love Actually’ en ‘Notting Hill’) sloegen de handen in elkaar voor een rock-‘n-rollkomedie over muziek, dromen, vriendschap en the long and winding road die leidt naar de liefde van je leven, met Himesh Patel en Lily James in de hoofdrollen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Vanaf woensdag 26 juni is ‘Yesterday’ bij ons in de zalen te bekijken. Veel kijkplezier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '