Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Kris Van Exel/Photo News

Ook jongens worden aangemoedigd om het kledingstuk aan te doen.

Facebookoproep vraagt leerlingen om rok te dragen als verzet tegen de seksualisering van vrouwenlichamen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Verschillende leerlingen, meisjes én jongens, gingen in op de Facebookoproep om vandaag een rok aan te doen. Daarmee willen ze zich verzetten tegen de seksualisering van vrouwenlichamen en gendergelijkheid steunen.


Nog veel te vaak worden vrouwen nagestaard of -geroepen omdat ze een rok of een jurk dragen. En uiteraard dragen we die allesbehalve om reacties uit te lokken. Iedereen moet gewoon kunnen dragen wat hij/zij/die mooi vindt en waar je je goed in voelt. Om het verzet tegen de seksualisering van vrouwenlichamen in de verf te zetten, werd een Facebookoproep gelanceerd met de hashtag #wewearskirts of #draageenrokje. De bedoeling is dat alle studenten vandaag een rok dragen in de les en op de speelplaats.

Gendergelijkheid


We moeten namelijk uit de kast kunnen trekken wat we maar willen zonder daar opmerkingen over of blikken rond te krijgen. De oproep focuste daarbij niet enkel op de meisjes, maar ook op de jongens. ‘Trek gewoon een rok aan en laat ons zien dat op het GO! atheneum Mariakerke gender eigenlijk geen issue is’, staat er zo bijvoorbeeld te lezen op de website van GO! atheneum Mariakerke dat zich na de vraag van een van haar studentes achter deze actie schaarde. Naast de strijd tegen seksisme streven ze zo in een klap ook naar gendergelijkheid.

https://www.instagram.com/p/CGo-785nAde/

‘Een vrouw moet immers een vrouw durven zijn zonder angst om verkeerd bekeken of zelfs aangevallen te worden’, aldus de Gentse school. ‘Nee, dan hebben we het niet eens over uitdagende kledij – die eigenlijk ook geen probleem zou mogen vormen – maar gewoon het dragen van een rok.’ Wij bij Flair juichen zulke initiatieven natuurlijk alleen maar toe!

https://www.instagram.com/p/CGonQCEnL-D/

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '