Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Openluchtfestival vol met humor

Must do: Cirk! in Aalst is de knallende afsluiter van je zomervakantie

Herlinde Matthys

Als je ooit al eens naar het carnaval in Aalst bent geweest, weet je dat ze daar een serieus goed feestje kunnen bouwen. Het laatste weekend van augustus is de stad opnieuw the place to be met Cirk!, een openluchtfestival voor jong en oud.


Cirk! is toe aan zijn negende editie. Drie dagen lang palmen artiesten de straten en pleinen van de Aalsterse binnenstad in en verrassen ze bezoekers met dans, humor, zang, theater, acrobatie en circusvoorstellingen. Op-en-top sfeer, en dat helemaal gratis en voor niks.

Paarden


Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus is er op elke hoek van de straat en op elk plein een leuke, beestige voorstelling. ‘Beestig’ mag je letterlijk nemen, want paarden staan dit jaar centraal in de acts. Ze ‘dansen’ op muziek en ze begeleiden de elegante acrobaten tijdens hun stunts. Verder kan je meerijden met een mobiel café, tonen dansers je op unieke wijze de stad, kan je meebrullen met optredens of je ogen uitkijken tijdens het vuurwerk.

Tropische beats


Alle leeftijden komen tijdens Cirk! aan hun trekken. De allerkleinsten kunnen zich uitleven in workshops waar ze hun eigen circusvlagjes maken. Jongeren kunnen volledig uit de bol gaan op de openluchtfuif ‘Bar Populair’, waar ze meezingen met de Smartkramers, leren twerken met de dames van Twerkshop en dansen tot in de vroege uurtjes op tropische beats met een frisse cocktail – of twee – in de hand. Santé!

Foodtrucks


Wie tussendoor een hongertje of een dorstje krijgt, kan terecht bij de foodtrucks op het Cirk!-terras of in één van de vele Aalsterse horecazaken. Vergeet zeker niet de Aalsterse vlaai te proeven.

Cirk! is de ideale afsluiter van een zalige zomervakantie. We zien jullie daar!

 

Lees ook:


 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '