https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Van romantische kastelen tot idyllische boerderijen.

FOTOSPECIAL: 15 adembenemend mooie trouwlocaties in Wallonië voor een onvergetelijke bruiloft

Als je ‘de Walen’ zegt, denkt de gemiddelde Vlaming aan de Ardennen en Walibi. Maar wist je dat je in de zuidelijke helft van ons land ook prachtig kan trouwen? Wij verzamelden 15 unieke trouwlocaties in Wallonië die garant staan voor een onvergetelijke bruiloft.


De Wedding Special van Flair ligt vanaf 22 mei in de winkel. Mis ’m niet!

Château Bayard in Namen


Le Château Bayard

Dit kasteel bestaat uit een gigantische inkomhal die dienstdoet als balzaal, meerdere salons, een bar en een orangerie. Dichter bij een royal wedding kom je niet.

4 rue du Château Bayard, 5310 Eghezée, www.chateaubayard.be

Le Belrive in Namen


Le Belrive à Namur

Altijd al willen trouwen op een boot? Dit is je kans! Le Belrive, een prachtig jacht op de Maas, kan tot 220 gasten ontvangen. Bovendien kies je helemaal zelf of je er enkel een receptie of een volledig diner houdt.

Rue du Grognon, 5000 Namen, www.boat-for-you.com

Domein van Béronsart in Namen


Le domaine de Béronsart

Wij werden instant verliefd toen we dit domein ontdekten. Heerlijk geurende bloemen, een grote vijver en een weelderige treurwilg om het plaatje af te maken: yep, wij zijn verkocht.

7 rue des Carrières, 5340 Gesves, www.domainedeberonsart.be

Château de la Poste in Namen


Le Château de la Poste

Dit kasteel is eigenlijk een hotel met zicht op het park, maar het kan deels afgehuurd worden voor een receptie op het gigantische terras, een diner in het restaurant of zelfs een ceremonie in het park. Feesten tot in de vroege uurtjes kan in de orangerie.

Château de la Poste, 25 Ronchinnes, 5300 Maillen, www.chateaudelaposte.com

Boerderij van La Petite Cense in Waals-Brabant


La Ferme de la Petite Cense

Deze locatie bevat een gerestaureerde schuur en een feestzaal waar een hele nacht lang gedanst kan worden. Er is zelfs een appartement beschikbaar voor het pasgetrouwde koppel en hun familie. Wie graag voor de kerk trouwt, heeft geluk: de boerderij is op wandelafstand van de kerk van Thorembais-les-Béguines. Handig!

13 rue de la Petite Cense, 1360 Thorembais-les-Béguines, www.petitecense.be

Château de Lavaux-Sainte-Anne in Rochefort


Le Château de Lavaux-Sainte-Anne

Dit kasteel staat sinds enkele jaren op de officiële erfgoedlijst van het Waalse Gewest. Naast kelders in de kerker heeft het kasteel twee ruimtes beschikbaar voor bruiloften en privé-evenementen. Bovendien is er een parkeergarage met 200 (!) plaatsen en een prachtige tuin die uitnodigt tot een zonnige receptie.

Rue du Château, 5580 Lavaux-Sainte-Anne, www.chateau-lavaux.com

Château de la Hulpe in Waals-Brabant


Le Château de la Hulpe

Het adembenemende Château de la Hulpe verhuurt z’n zalen voor privé-evenementen en bruiloften. Het indrukwekkende park waarop het kasteel uitkijkt, is z’n grootste troef.

Château de la Hulpe, 111 chaussée de Bruxelles, 1310 Terhulpen, www.chateaudelahulpe.be

Château de Sombreffe in Namen


Le Château de Sombreffe

Het kasteel van Sombreffe in Waals-Brabant ligt op de grens van Namen en biedt een authentiek en charmant kader voor een kleinschalige bruiloft.

1 rue du Château, 5140 Sombreffe, www.chateau-de-sombreffe.be

Abdij van Nizelles in Waals-Brabant


L'Abbaye de Nizelles

Deze historische abdij heeft alles waar wij van dromen: een boomgaard, een oranjerie, een klooster, twee lounges én een visvijver. Need we say more?

1 Chemin de Nizelles, 1421 Ophain-Bois-Seigneur-Isaac, www.abbayedenizelles.be

Palais de Plume in Waals-Brabant


Le Palais de Plume

Dit gebouw, voorheen bekend als ‘de zaal van Wauxhall’ of ‘Reine des Bals’, dateert uit 1890. Het werd in 1997 gerenoveerd, maar de originele barokstijl werd volledig behouden. Naar een podium hoeft je muziekband niet lang te zoeken, want dat staat er al.

Le Palais De Plume, 8 rue Haute, 1460 Itter, www.lepalaisdeplume.com

Ferme Château du Sart in Luik


Ferme Château du Sart

In deze charmante boerderij heb je de keuze uit maar liefst drie grote zalen die uitgeven op de binnenkoer én het park rondom de boerderij. Deze locatie werd eigenhandig goedgekeurd door onze chef eindredactie, die er enkele jaren terug haar jawoord gaf.

Ferme du Château du Sart, 32-36 Rue Al Bâche, 4540 Ampsin, www.fermechateaudusart.be

Château de la Rocq in Henegouwen


Le Château de la Rocq

Idyllischer dan dit 17de-eeuwse kasteel wordt een trouwlocatie niet. Het gebouw werd een tijdje terug nog onder handen genomen door een interieurarchitect en bevat een open haard en een riant terras met zicht op het water. Op de parking kunnen 250 auto’s staan en verder heeft het kasteel ook 20 slaapkamers voor zij die na het feest liever niet helemaal terug naar Vlaanderen rijden.

Château de la Rocq, rue Omer Lion, 7181 Arquennes, www.restauration-nouvelle.be

Boerderij van Templiers in Waals-Brabant


La Ferme des Templiers

Deze kleine boerderij bevindt zich in Waals-Brabant, meer bepaald in een groene omgeving waar rust en stilte regeren. Wie dus liever geen luide knalparty geeft, is hier aan het goede adres.

10 chemin du Temple, 1300 Waver, www.lafermedestempliers.com

Abdij van La Ramée in Waals-Brabant


L'Abbaye de La Ramée

Deze abdij stamt uit de 18de eeuw en bevat een boerderij én een schuur. Het domein van La Ramée werd trouwens een tijdje terug in Wallonië erkend als beschermd monument.

Abbaye de La Ramée, 19 rue de l’Abbaye, 1370 Geldenaken, www.ramee.be

Château de Jemeppe in Luxemburg


Le Château de Jemeppe

Dit kasteel te midden van de Belgische Ardennen heeft een rijk verleden en een romantische binnenplaats met een boerderij. Elke woonkamer heeft een open haard en de suites zijn er zo mooi dat je je huwelijksnacht er wel móét doorbrengen. Het domein bevat ook een kapel voor de gelovige koppels onder ons.

24 rue Felix Lefèvre, 6900 Hargimont, www.chateaujemeppe.eu.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content