Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Doe jij ook mee?

MEI PLASTICVRIJ: waarom we dringend onze relatie met plastic moeten verbreken

Er is al langer een probleem met onze plasticconsumptie, dus roepen een stel geëngageerde vrouwen en vrijwilligers de bewustwordingscampagne ‘Mei Plasticvrij’ in het leven: één maand lang het gebruik van plastic verminderen. En dat daarna liefst ook nog volhouden.


Er zwemt bijna meer plastic in zee dan vis en de lucht hangt vol onafbreekbare microplastics die daarna doordringen in de grond en in ons water. Dat er te veel plastic op planeet Aarde ronddwaalt, weten we al. Daarom wil de bewustwordingscampagne Mei Plasticvrij mensen ertoe aanzetten steeds meer plasticvrij te gaan leven. Plastic rietjes zijn al verbannen in San Francisco, en ook Rock Werchter belooft het dit jaar zonder rietjes te doen.

Real sh*t


Plastic is een gigantisch probleem. Dat wilde ook blogster Amelia Whelan van Salt, Sand and Smoothies aankaarten met een foto die ze onlangs op Instagram deelde. ‘Dit is Bali. Dit zijn de Filipijnen. Dit is Azië. Dit is Indonesië. Dit is Hawaï. Dit is de real sh*t die je niet in je feed voorbij ziet komen’, begint ze het onderschrift bij haar foto.

Verwoesting


‘Dit is het strand dat zich net buiten die toeristische bestemming bevindt die jij en je vrienden al jaren op jullie bucketlist hebben staan. [...] Dit is het strand waar onze kinderen zullen opgroeien. Dit is het strand waar ik opgroei. Dit is het strand vandaag. Dit is slechts een minuscule fractie van de verwoesting. We moeten er samen verandering in brengen. Onmiddellijk.’ Dus roept de blogster iedereen op om zijn leven aan te passen en samen actie te ondernemen. Net als wat de dames van Mei Plasticvrij proberen. Meedoen? Registreer je dan hier en ontdek hoe ook jij plastic kan vermijden.

 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '