Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Hoe draag jij je steentje bij aan de strijd tegen plastic?

Meer kraantjeswater en minder wegwerpbekers: dit zijn de speerpunten van Mei Plasticvrij

Bewust(er) bezig zijn met je plasticconsumptie, dat is het idee achter Mei Plasticvrij. Voor de tweede editie wil de organisatie extra focussen op twee gemakkelijke manieren om minder plastic te gebruiken: meer kraantjes- in plaats van flessenwater drinken en wegwerp(koffie)bekers vervangen door herbruikbare varianten.

Ook dit jaar willen de actievoerders van Mei Plasticvrij ons doen nadenken over ons plasticgebruik. Net als vorig jaar moedigen ze aan om zoveel mogelijk single use plastics links te laten liggen. Dat klinkt voor sommigen misschien moeilijk, maar met behulp van enkele nuttige tips zorg je ervoor dat je al heel wat op plastic bespaart.

Bij deze editie wil de organisatie daarbovenop nog twee speerpunten extra in de verf zetten. Zo moedigen ze aan om meer kraantjeswater in herbruikbare flesjes mee te nemen om plastic flessen te vermijden en vragen ze om je eigen herbruikbare thermosbeker mee te nemen als je koffie gaat halen, zodat je niet steeds een wegwerpbeker neemt. Onlangs riep ook al de organisatie ‘Free Tap Water in Belgian Restaurants’ horecazaken op om kraantjeswater aan te bieden in plaats van flessenwater om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Let jij al langer op je plasticverbruik of ben je van plan er dit jaar helemaal voor te gaan? Registreer je dan op de website van Mei Plasticvrij. Laat ons ook zeker weten hoe jij je steentje wilt bijdragen.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '