Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Hij spreekt zelfs nog steeds af met J.K. Rowling

Zo ziet Oliver Wood uit de Harry Potter-films er nu uit

De feestdagen zouden niet geslaagd zijn zonder een kleine Harry Potter-marathon. Harry, Ron en Hermelien hebben nu eenmaal onze harten gestolen, maar ook de andere personages verdienen een eervolle vermelding. Eerder gingen we na hoe het met Vikor Krum (Stan Yanevski) gesteld is en vandaag is het de beurt aan Oliver Wood aka Sean Biggerstaff.

Oliver Wood kennen we natuurlijk nog als de zwerkbalkapitein van Griffoendor uit ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen'. Oliver gaat in het echt als Sean Biggerstaff door het leven en was nog maar zeventien toen hij rondliep (of vloog) op de set van Harry Potter.
 

Sean had altijd al een voorliefde voor toneel. Toen hij elf jaar was, deed hij al auditie voor een toneelstuk waarin ook Alan Rickman (aka professor Sneep) meespeelde. Helaas heeft hij de rol toen niet gekregen, maar om het met de lyrics van Aaliyah te zeggen: 'If first you don't succeed, you can dust it off and try again’.
 

Onder dat motto heeft de jonge Sean twee jaar later opnieuw auditie gedaan – met succes deze keer – en dat voor de film ‘The Winter Guest’. Ook in die film had Alan Rickman een rol en hij heeft op zijn beurt Sean aanbevolen aan een talentenbureau. Resultaat? Een week later had het kindsterretje een rol in de Harry Potter-films.
 

‘Toen ik aankwam op de audities heb ik voor het eerst met David Heyman gesproken. Hij heeft me verteld dat Alan had gezegd wat voor een fantastische acteur ik was en dat hij gek zou zijn om mij niet aan te nemen’, aldus Sean.
 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat heeft Sean nog allemaal gedaan sinds zijn rol in de eerste Harry Potter-film? Hij werkt nog steeds aan zijn acteercarrière en zo heeft hij bijvoorbeeld al meegespeeld in ‘Consenting Adults’ en ‘Hippe Hippie Shake’.
 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '