Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Nope, not kidding.

ZALIG: Ryanair vliegt binnenkort voor maar € 175 naar New York

Beste nieuws van de dag: Ryanair wil binnenkort voor amper € 175 vluchten naar New York aanbieden vanuit België. Nope, not kidding. 

Het was de marketing director van Ryanair zelf die het nieuwtje gisteren bekend maakte. De luchtvaartmaatschappij wil binnenkort transatlantische vluchten aanbieden zonder daarvoor hun concept te verloochenen. En dus vliegen wij dit najaar voor een prikje naar New York.

 

Om dat te kunnen doen, zal Ryanair zich verbinden met de luchtvaartmaatschappijen Norwegian en Aer Lingus, die vluchten naar de Verenigde Staten aanbieden. En dus kunnen we via de site van Ryanair ook een ticketje naar de Big Apple boeken. Enige voorwaarde? Een tussenstop in Ierland bijvoorbeeld. Van België naar Ierland vlieg je dan via Ryanair, en van daaruit naar de Verenigde Staten met Aer Lingus of Norwegian. En dat allemaal met maar één ticketje en zonder dat je je bagage opnieuw moet in- en uitchecken.

 

Prijskaartje?

Een vlucht vanuit België naar Ierland kost je gemiddeld € 75, terwijl Norwegian geregeld vluchten naar New York aanbiedt voor slechts € 100. Wie goed kan tellen, komt dus op zo'n € 175 voor een ticketje naar de Big Apple. Een zotte prijs, maar het is misschien niet onbelangrijk om mee te geven dat Norwegian, volgens La Libre, geregeld de grenzen van de legaliteit aftast. Het bedrijf werd eerder al beschuldigd van social dumping, een praktijk waarbij er goedkope arbeidskrachten in ontwikkelingslanden worden ingehuurd om het werk te doen.

 

De goedkope vluchten zouden vanaf september beschikbaar moeten zijn op de site van Ryanair. To be continued…

 

Bron: La Libre

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '