Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het Mechels gerecht heeft ondertussen een onderzoek opgestart.

YouTubester Jamilla Baidou lokt pedofiel in de val: ‘Hij stelde meteen voor om bij hem thuis langs te komen’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De Antwerpse YouTubester Jamilla Baidou (25) staat al langer bekend om haar grappige filmpjes over de dingen die ze in het dagdagelijkse leven meemaakt. Toch haalt ze in haar laatste YouTubefilmpje een veel serieuzer onderwerp aan, namelijk dat van pedofielen. Jamilla wist dan ook een pedofiel te ontmaskeren nadat ze zich op een chatsite had voorgedaan als een 13-jarig meisje. Het filmpje ging al snel viraal en het Mechels parket is nu een onderzoek gestart naar de 55-jarige man in kwestie.


‘Ik schrok ervan hoe snel je als minderjarig meisje op bepaalde websites wordt aangesproken door meerderjarige mannen’, vertelt Jamilla Baidou aan Het Nieuwsblad. De Antwerpse YouTubester doet zich al een tijdje voor als 13-jarig meisje op chatsites als de Amerikaanse site Omegle en de Belgische tegenhanger Chat met vreemden. Jamilla wil zo naar eigen zeggen pedofielen ontmaskeren en zo jongeren ook alerter te maken. ‘Vorige week werd ik weer aangesproken door een vijftiger. Dat ik vertelde dat ik een meisje van 13 jaar was, schrikte hem niet af. Hij wilde weten waar ik woonde en stelde meteen voor om bij hem thuis langs te komen’, zegt Jamilla. Dat de man slechte bedoelingen had, was meteen duidelijk met uitspraken als ‘Ik wil je likken’ en ‘Ik zal je verwennen’. Ook al had Jamilla geen van die uitspraken uitgelokt.

Confrontatie


Jamilla trok uiteindelijk met twee vrienden naar een bushalte in Lier waar de man haar stond op te wachten. Nog steeds in de veronderstelling dat hij daar een jong meisje zou treffen en niet de 25-jarige YouTubester. ‘Hij was bang toen hij begreep dat we voor hem kwamen. Maar ik ben er zeker van: als daar een 13-jarig meisje was opgedaagd, was het fout afgelopen’, aldus Jamilla. Wanneer Jamilla hem geconfronteerd met de feiten, probeert de man nog een smoesje te verzinnen, maar hij valt al snel door de mand dankzij een sms’je. Jamilla stapte met het bewijs en het filmpje meteen naar de politie, die nu een onderzoek zijn gestart naar de 55-jarige man uit Lier. ‘Hij werkt mee aan het onderzoek’, laat politiewoordvoerder Magalie Derboven aan Het Nieuwsblad weten. Toch raadt de politie af om op eigen houtje op zoek te gaan naar pedofielen. ‘Het is niet alleen gevaarlijk, het kan ook het gerechtelijk onderzoek in het gedrang brengen’, klinkt het bij de federale politie.

https://www.youtube.com/watch?v=qwUxIiHO_9c

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Bekijk meer

11:22
WORK-OUT: 9 minutes let's get sweaty
12:20
WORK-OUT: 9 minutes evening stretch
12:01
WORK-OUT: 9 minutes abs on fire
11:05
WORK-OUT: kickboksen met Gudrun en Celien
11:10
WORK-OUT: 9 minutes power HIIT met Gudrun en Celien
01:43
RECEPT: verfrissende Nutella-milkshake
02:32
RECEPT: waanzinnig lekkere Leo GO-koekjes
02:46
RECEPT: belachelijk overdadige Oreo-M&M-bars
RECEPT: makkelijke blauwebessen-crumbletaart
02:47
RECEPT: wittechocolademousse die nooit mislukt
VIDEO: een kijkje achter de schermen bij Flairs grootste swimwearshoot ooit
02:27
RECEPT: kokoscake met citroenglazuur
02:46
RECEPT: de Nutella-cookietaart van je dromen
02:26
RECEPT: zo maak je speculaaspasta-ijs met maar 3 ingrediënten
02:48
RECEPT: deze Snickerskoekjes brengen je naar de zevende hemel
04:18
Aflevering 8: Hé, het is oké als het niet lukt