Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Prison Break'-ster schrijft openhartige brief

Wentworth Miller komt op straffe manier uit de kast

Acteur Wentworth Miller is openlijk uitgekomen voor zijn homoseksuele geaardheid. Dat deed hij in een openhartige brief aan het International Film Festival in Sint-Petersburg, waar hij als eregast werd uitgenodigd. Hij sloeg het aanbod af vanwege de Russische antihomowetgeving.

De directeur van het filmfestival ontving een open brief van Wentworth waarin hij schrijft: "Bedankt voor uw vriendelijke uitnodiging. Ik ben deels van Russische afkomst en bezocht het land in het verleden al met plezier, dus ik zou graag ja zeggen. Maar als homoseksuele man moet ik uw aanbod afslaan. Ik vind de huidige houding tegenover homo's en lesbiennes en de manier waarop ze worden behandeld door de Russische overheid erg zorgwekkend en onacceptabel. Ik kan niet met goed geweten een feestelijke gebeurtenis bijwonen terwijl zulke misstanden daar plaatsvinden. Wanneer de omstandigheden verbeteren, zal ik misschien vrij zijn om een andere keuze te maken.”

 

Ook al horen we miljoenen vrouwenharten over de hele wereld breken, we moeten wel toegeven: moedige vent, die Wentworth.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '