Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ian West/Empics Entertainment/Photo News

De ceremonie was nog niet begonnen, of er was al een hevige discussie...

Wat betekenden die blauwe lintjes op de Oscars?

De celebs zijn nog maar net op de rode loper, of er valt ons meteen al iets op. Zowel model Karlie Kloss als actrice Ruth Negga, die genomineerd is voor beste actrice, verschenen in een prachtige jurk… met een blauw lintje. Maar wat betekent dat nu precies?

Wat blijkt? Het is, weinig verrassend, een politiek statement tegen de Amerikaanse president Trump. De blauwe lintjes werden uitgedeeld door de American Civil Liberties Union. Je kan zelfs hun logo zien als je goed kijkt. Ondertussen zijn Karlie Kloss, Lin-Manuel Miranda, 'Moonlight'-regisseur Barry Jenkins en Sting al gespot met het accessoire. Ook Brie Larson droeg tijdens de repetities al een T-shirt van de organisatie. 

 


Maar wat is ACLU?

ACLU is de organisatie die al meer dan 100 jaar de individuele rechten en vrijheden verdedigt volgens de grondwet van de Verenigde staten. Een mondvol, dat wel. Ze waren ook de groep die het lef had om op te komen tegen de immigratieban van hun liefste president. Daarnaast hebben ze samen met andere organisaties een rechtszaak aangespannen tegen Trump in de naam van twee Iraakse immigranten die het land niet meer in mochten

 

Meer dan 24 miljoen dollar in een weekend!

De organisatie ontving in amper een weekend tijd een geschifte 24 miljoen dollar aan donaties om op te komen tegen Trump, mede omdat ze ijverig gebruikmaken van de aandacht die de sterren en de Oscars krijgen om hun doel in de spotlights te zetten. Zo gaven zangeres Sia en comédienne Rosie O'Donnell, op wie Trump het wel vaker gemunt heeft, elk al 100.000 dollar aan de organisatie

We zijn nog volop aan het afwachten welke sterren er nog op de rode loper gaan komen en wie verder nog een lintje zal dragen!

 
Bron: Vanity Fair

 

Lees ook:

OSCARS 2017: dit zijn de genomineerden

WHAT?! Zo veel kostten Lady Gaga's oorbellen op de Oscars

AHA: dit zit dit jaar in de rijkelijk gevulde goodiebag van de Oscars t.w.v. meer dan € 186.000

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '