Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sony Pictures/Lionsgate

Popcorn in de aanslag? Kijken maar!

15 van de leukste verfilmde boeken om deze vakantie te kijken

In de loop der tijd kwamen er al een heleboel steengoede verfilmingen uit. Wij verzamelden onze 15 favoriete verfilmde boeken die je deze vakantie (opnieuw) wil bekijken. Helemaal de smaak te pakken gekregen? Lees dan ook meteen het boek.

1. The Girl on the Train


Een voyeuristische vrouw houdt een koppel van een afstand in de gaten. Ze ziet een schokkend voorval dat centraal komt te staan in een mysterie rond een vermist persoon. Naar het gelijknamige boek van Paul Hawkins.

© Universal Pictures

2. Brain on Fire


De biografische dramafilm ‘Brain on Fire’ vertelt het verhaal van Susannah Cahalan, tevens de schrijver van de gelijknamige memoires ‘Brain on Fire: My Month of Madness’. Susannahs lichaam en geest worden geveld door een mysterieuze ziekte. Haar artsen zijn radeloos, maar ze geeft niet op.

© Netflix

3. Eat Pray Love


Julia Roberts schittert in deze romantische film gebaseerd op de bestseller van Elizabeth Gilbert. Als ze na haar scheiding besluit om haar leven om te gooien, reist Liz de wereld rond op zoek naar lekker eten, spiritualiteit en ware liefde.

© Sony Pictures

4. Suite Française


Onze nationale trots Matthias Schoenaerts schittert in het romantisch oorlogsdrama, gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Irène Némirovsky. In het door de nazi’s bezette Frankrijk wordt een vrouw van wie de man krijgsgevangene is, tegen wil en dank verliefd op een Duitse officier die bij haar wordt ingekwartierd.

© Entertainment One

5. The Big Short


Gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Lewis. Een paar sluwe opportunisten (Ryan Gosling, Brad Pitt, Steve Carell, Christian Bale) zien de Amerikaanse beurscrash aankomen, zetten in tegen de banken en worden multimiljonair.

© Paramount Pictures

6. Our Souls at Night


Jane Fonda en Robert Redford eindelijk nog eens herenigd in het prachtige ‘Our Souls at Night’, naar de gelijknamige roman van Kent Haruf. Na het overlijden van hun partners besluiten Addie en Louis om in één bed te slapen en zo hun eenzaamheid te verlichten, maar toch ontluikt er een echte romance.

© Netflix

7. You’re Not You


Een getalenteerde pianiste bij wie ALS is geconstateerd en de doelloze jonge vrouw die haar verzorgt, vormen een band die het leven van hen beide verrijkt. De film werd gebaseerd op het gelijknamige boek van Michelle Wildgen.

© Entertainment One

8. Love, Rosie


Deze soulmates voor het leven slaan als tieners hun eigen weg in. Blijft hun band ook zo sterk nu ze elkaar amper zien? De film werd gebaseerd op het boek ‘Where Rainbows End’ van Cecelia Ahern, die ook ‘P.S. I Love You’ schreef.

© Lionsgate

9. The Blind Side


In dit waargebeurde sportdrama neemt een rijk stel een dakloze tiener in huis die zich dankzij hun zorg tot een atleet ontpopt. Sandra Bullock won een Oscar voor ‘Beste actrice’ in dit biografische verhaal. De film ging in 2009 in première, het boek werd in 2006 geschreven door Michael Lewis.

© Warner Bros. Pictures

10. The Boy in the Striped Pajamas


Als z’n familie van Berlijn naar Polen verhuist, sluit een jongen vriendschap met een jongen aan de andere kant van het hek, niet wetende dat hij een Joodse gevangene is. De oorlogsfilm is gebaseerd op de gelijknamige roman van John Boyne.

© Walt Disney Studios

11. The Fundamentals of Caring


Een gekwelde schrijver besluit verzorger te worden. Hij vertrekt op roadtrip met zijn eerste patiënt. Deze dramatische komedie uit 2016 is gebaseerd op het boek ‘The Revised Fundamentals of Caregiving’ van Jonathan Evison.

© Netflix

12. Crazy Rich Asians


New Yorker Rachel Chu gaat met haar vriend Nick Young naar Singapore om daar zijn familie te ontmoeten. Wat ze echter niet wist, is dat hij uit een rijke, hooggeplaatste familie komt. Gebaseerd op de gelijknamige wereldwijde bestseller van Kevin Kwan.

© Warner Bros. Pictures

13. The Perks of Being a Wallflower


Charlie hoorde nooit ergens bij tot hij de oudere Patrick en Sam ontmoet. Zij nemen hem onder hun vleugels en laten hem de wereld zien. Maar ondertussen hebben ze elk hun problemen waar ze op hun eigen manier mee omgaan. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Chbosky.

© Summit Entertainment

14. To All The Boys I’ve Loved Before


Lara Jean Covey heeft liefdesbrieven geschreven voor alle jongens van wie ze ooit heeft gehouden, maar is nooit van plan om die op te sturen. Op een dag verdwijnt de hoedendoos waarin al haar brieven zitten. Haar (ex-)crushes komen erachter hoe Lara Jean zich voelde op het moment dat ze de brieven schreef. Gebaseerd op het eerste deel van de trilogie van Jenny Han.

© Netflix

15. Hidden Figures


Drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen hebben elk hun taak bij NASA. Ze spelen een belangrijke rol tijdens de beginjaren van het Amerikaanse ruimteprogramma en maken zo een verschil als het aankomt op onderscheid tussen geslacht en ras. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot Lee Shetterly.

© 20th Century Fox

Met medewerking van Ysaline Pollet.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '