Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Ontroerend moment in de Lotto Arena!

Tom Dice verklapt het geheim achter ‘Me and My Guitar’

Margo Verhasselt

Normaal gezien moesten ‘The Starlings’ op Valentijnsdag 2021 optreden in de Lotto Arena, maar ze konden pas zondag voor het publiek verschijnen. Naast heel wat muziek werd ook het verrassende verhaal achter Tom Dice’s ‘Me and My Guitar’ verklapt.

Flashback naar twaalf jaar geleden: op 29 mei 2010 vertegenwoordigde Tom Dice in Oslo ons land op het ‘Eurosongfestival’ waar hij eindigde op de zesde plaats. Zowat het hele land was fan van hem en zijn gitaar, maar wat het verhaal achter dat instrument was, hield hij twaalf jaar lang geheim. Tot nu!

‘Op een gegeven moment had ik het erg lastig’, vertelde hij zondag voor hij het nummer speelde. ‘Mijn eerste album had het niet goed gedaan en er bleef een financiële puinhoop achter. Ik moest dus dingen verkopen. Een gitaar, nog een andere gitaar… en uiteindelijk ook deze. Dit was mijn eerste gitaar. Toen ik er destijds in de winkel voor het eerst op speelde, kwam iedereen rond me staan. “Dit is echt jouw gitaar”, klonk het toen. “Die moet je echt kopen”. Maar toen moest ik ze dus ook echt verkopen. Ik had geen keuze en heb daar ontzettend veel spijt van gehad.’

Muzikaal cadeau

En ook zijn vrouw was daarvan op de hoogte. ‘Kato wist dat. Toen ik dat jaar jarig was, hebben zij en mijn vrienden samengelegd. Met dat geld hebben ze deze gitaar teruggekocht. Het is niet de duurste of beste gitaar ter wereld. Maar wel “mijn gitaar”‘. En zo geschiedde!

Lees meer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '