Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© GEORGIA DE LOTZ VIA UNSPLASH

Wil jij je Instagramaccount een serieuze boost geven?

7 tips om op te vallen tussen andere accounts op Instagram

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Blijf je al een hele tijd steken op hetzelfde aantal volgers? Het draait allemaal rond opvallen tussen andere accounts en fotografen op Instagram. Geen idee hoe je eraan begint? Hier zijn zeven tips & tricks die je kunnen helpen.

1. Maak je account openbaar


Het klinkt logisch en dat is het ook: met een privéaccount kunnen ‘buitenstaanders’ je foto’s niet bekijken en zo krijg je minder makkelijk nieuwe volgers. Als je jezelf online wil profileren is dat niet zo handig. Maak eventueel een tweede account aan, waarop je alleen foto’s post die jij met de wereld wil delen.

2. Zorg voor een sterke bio


Je biografie is het eerste wat mensen zien als ze op je profiel terechtkomen. Zorg voor een pakkende, duidelijke tekst die vertelt waar je account over gaat. Zo is het voor potentiële volgers meteen helder wat ze van je account kunnen verwachten.

3. Post alleen je beste foto’s


Als je sociale media gebruikt om gewone, dagelijkse beelden te delen met vrienden en bekenden hoef je minder selectief te zijn dan wanneer je doel is meer volgers te krijgen met je account. Onthoud dat jouw profiel zo sterk is als je zwakste foto. Deel dus selectief en weldoordacht.

4. Post regelmatig en op gezette tijden


Door regelmatig een foto online te zetten, weten je volgers waar ze aan toe zijn. Post bijvoorbeeld één keer per dag een foto. Creëer een ritme dat bij je past. Wil je dat zo veel mogelijk mensen je foto’s zien? Denk dan na over de patronen van je volgers. De meeste mensen zijn online in de vroege ochtend, voordat ze naar school of hun werk gaan, of juist aan het eind van de dag/begin van de avond. Door een foto te posten op het moment dat de meeste volgers online zijn, draag je bij aan het bereik.

5. Zorg voor interactie


De term sociale media zegt het al: wees sociaal. ‘Like’ posts van andere gebruikers die je interesseren en laat reacties achter. Hoe socialer je online bent, hoe meer mensen jouw profiel zullen (her)kennen en hoe meer volgers je krijgt.

6. Gebruik hashtags


Hashtags zorgen ervoor dat je foto’s beter gevonden worden op sociale media en zijn dus heel belangrijk als je jezelf online wil profileren.

7. Een sterke eigen stijl


Waar gaat jouw account eigenlijk over? Wat wil je laten zien en op welke manier? Hoe beter je dit weet, hoe sterker je stijl. Ontwikkel een sterke eigen stijl en concept.

Bron: ‘Snap!’ van Anki Wijnen, Snor – € 17,99


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '