Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

TIP: ontroerende momenten op maandag dankzij ‘Echte Mensen: Nieuw Leven’

Er is niets zo mooi als het begin van een nieuw leven en dat hebben ze bij VTM goed begrepen. Vanaf morgen kan je er kijken naar het ontroerende programma ‘Echte Mensen: Nieuw Leven’, een authentieke reportage die alle emoties tussen zwangerschap en geboorte vastgelegd heeft op beeld.

Vanaf het begin van hun zwangerschap tot aan de geboorte van hun kindje leggen koppels hun toekomst in de handen van verschillende professionals. In de reportagereeks ‘Echte Mensen: Nieuw Leven’ krijgen we in detail een blik op dit proces. Zeven weken langen volgen we fertiliteitsartsen, gynaecologen en vroedvrouwen op de voet en krijgen we zo een unieke blik in de wereld van zwangerschap en geboorte.
 

Bovendien krijgen we alles te zien uit het standpunt van de zorgverleners zelf. Het programma werd namelijk opgenomen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, het AZ Sint-Jan in Oostende en vroedvrouwenpraktijk La Madrugada in Antwerpen. Zo kan je samen met de artsen en het verpleegpersoneel meekijken en alles vanop de eerste rij meemaken.
 

 ‘Je maakt deel uit van één van de ingrijpendste momenten in iemands leven. Het is een voorrecht om dat vertrouwen te krijgen’, aldus vroedvrouw Anneleen  van het AZ Sint-Jan in Oostende.

In de eerste aflevering leren we Sander kennen. Sander werd geboren met een uitstulping aan de navelstreng en neonatoloog Marisse Meeus ontdekt na de bevalling een atypisch weefsel in de cyste. Je krijgt maandag dus te zien hoe zowel de ouders als het pasgeboren baby’tje worden voorbereid op de operatie. Verder komen we meer te weten over Lizy. Zij gaat na verschillende onsuccesvolle IVF-behandelingen op bezoek bij professor Diane De Neubourg in de hoop om positief nieuws te vernemen. Ook volgen we vroedvrouw Anneleen die de zwangere Rita bijstaat tijdens een moeizame onderwaterbevalling.

 

‘Echte Mensen: Nieuw Leven’ is vanaf maandag 17 april 2017 te zien op VTM en dit om 21u55.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '