Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels

Eentje die je zelf kan toepassen en eentje die pesters aan het denken zet.

Ook TikTok gaat pesten op sociale media tegen met twee nieuwe functies

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Instagram probeerde al met nieuwe functies het pesten op sociale media tegen te gaan. Nu volgt ook TikTok dat goede voorbeeld en introduceert het twee nieuwe functies zodat er minder haat verspreid wordt op het platform.


De eerste functie heet ‘alle reacties filteren‘ en zorgt ervoor dat je reacties van andere gebruikers eerst kan lezen voor ze onder je video’s verschijnen. Als ze voor jou helemaal oké zijn, kan je ze vervolgens zelf goedkeuren en zullen ze in de comments komen te staan.

Deze optie schakel je in door op je TikTok-profiel naar de drie puntjes rechtsboven te gaan, op privacy te klikken en daar helemaal onderaan naar reactiefilters te scrollen. Daar kan je aanduiden of je comments wil verbergen tot je ze goedkeurt of niet. Als je ze toelaat, verschijnen ze ook voor anderen onder je video, zo niet zijn ze helemaal niet te zien. Om reacties te bekijken en toe te staan, ga je helemaal onderaan op dezelfde pagina (reactiefilters) naar gefilterde reacties bekijken.

Doen nadenken


Een tweede functie is eentje voor de online pesters zelf en daarbij screent TikTok reacties. Dat zorgt ervoor dat wanneer iemand een onvriendelijke reactie wil plaatsen die woorden bevat die ingaan tegen de richtlijnen van de app, deze persoon een melding krijgt of hij/zij/die zeker is dat hij/zij/die zo’n reactie wil posten. Op die manier doet de app gebruikers nadenken over hun acties.

Máár men kan dus wel nog steeds haatvolle dingen zeggen, al zullen ze hiervan gewoon bewuster gemaakt worden. Wil je dus online pesten tegengaan? Dan is het een heel goed idee om de eerste functie altijd in te schakelen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '