Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Smartphonestaren op een date is helemaal uit den boze: 87 % vindt dit een grote afknapper.

STUDIE: 82 % van de Belgen stoort zich aan smartphones aan tafel

De smartphone zorgt voor frustratie aan tafel, zo blijkt uit een bevraging van watermerk BRU. Een op de vijf smartphonegebruikers geeft toe de telefoon niet aan de kant te kunnen laten liggen tijdens een etentje, terwijl 82 % zegt zich eraan te storen bij anderen. BRU zet zich in om die slechte smartphonegewoonte de wereld uit te helpen.

 

Telefoon aan tafel


We kennen het allemaal: iemand neemt zijn smartphone vast tijdens een etentje en voor je het weet zit iedereen aan tafel naar z’n scherm te staren. Of toch iedereen buiten die ene persoon die de anderen wijst op hun asociale gedrag. In opdracht van BRU werd een studie bij 1.000 Belgen uitgevoerd over het smartphonegedrag aan tafel. Daar komen enkele opvallende conclusies uit voort.

Zo blijkt dat we ons bijna allemaal storen aan smartphonestaarders aan tafel, maar dat 20 % toegeeft het zelf te doen, ook op momenten dat er geen bericht binnengekomen is. 37 % vindt het zelfs storend als de smartphone gewoon maar op tafel gelegd wordt. Op een date is een smartphone aan tafel helemaal uit den boze: 87 % vindt het een grote afknapper als iemand te vaak naar zijn scherm staart. 78 % is het erover eens dat de telefoon een goed gesprek in de weg staat.

Het goede nieuws is dat we beginnen beseffen dat ons smartphonegebruik problematisch wordt, zeker in sociale situaties. 38 % van de ondervraagden geeft namelijk toe dat hij minder met zijn gsm bezig zou moeten zijn, terwijl 28% al probeerde zijn smartphonegebruik te minderen. Het gevoel dat het minder moet, leeft vooral bij jongeren.

Tafelmodus


Uit de studie van BRU blijkt dat de Belg openstaat voor verandering op vlak van smartphonegebruik, en daar wil het watermerk bij helpen. BRU lanceert een oproep om de smartphone in ‘tafelmodus’ te zetten, door hem omgedraaid op tafel te leggen. Bij de sixpacks van BRU vind je nu stickers die je op de achterkant van je telefoon kan kleven, waarmee je duidelijk maakt aan je tafelgasten dat al je aandacht voor hen is. Heel wat restaurants doen mee aan de actie, wat ze tonen met een BRU Table Mode-sticker op de deur. Sommige resto’s plaatsen bovendien een BRU Table Mode-doos op tafel, een soort flessenstaander met een bakje aan waarin tafelgasten hun smartphones kunnen opbergen.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '