Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Stop: smijt je bananenschil niet weg!

Zonder na te denken smijt je al jaaaren je bananenschil in de vuilnisbak, of beter nog: op de composthoop. Maar dat was voor je wist wat je allemaal kon doen met die bananenschil...

8 dingen die je met een bananenschil kan doen:

 

1. Je schoenen opblinken

Wrijf je leren schoenen in met de binnenkant van een bananenschil en ze blinken weer als nieuw.

 

2. Je tuin bemesten

Een bananenschil fungeert als een natuurlijke meststof. Leg je schillen op de aarde, dicht bij de wortels van planten of leg ze in het water bij waterplanten. Goed om te weten: als je stukjes bananenschil in je tuin strooit, trek je vlinders aan. Zij kunnen de zoete fruitgeur niet weerstaan.

 

3. Extra smaak aan je gerechten geven

Een bananenschil geeft een fijne, zoete smaak aan je gerechten, en gaat verrassend goed samen met hartige gerechten, maar ook met vlees. Rol na het bakken je vlees even in een bananenschil en overgiet daarna met je favoriete saus.

 

4. Je haar verzorgen

Maak een haarmaskertje op basis van bananenschil voor een gezonde, glanzende haardos. Dompel een bananenschil onder in een glas water. Zodra de schil week is, pureer je ze en breng je het mengsel aan op je haar. Laat een halfuurtje intrekken, goed spoelen en je kan het resultaat bewonderen.

 

5. Je de glimlach van een filmster geven

Snij een bananenschil in kleine stukjes en wrijf met de binnenkant over je tanden. Herhaal dit enkele dagen, 's ochtends en 's avonds, voor een goed resultaat. Het proberen waard, toch?

 

6. Insektenbeten verzachten

Een bananenschil is een uitstekende natuurlijke remedie tegen jeuk. Leg de binnenkant van een schil enkele minuten op een insektenbeet en je zal merken dat je huid minder geïrriteerd aanvoelt en de jeuk verdwijnt.  

 

7. Rimpels voorkomen

Een banaan bevat verschillende vitamines en mineralen (potassium, ijzer, magnesium, vitamine A, B en E) die je huid jong houden en rimpels helpen voorkomen. Pureer een bananenschil, breng het mengsel op je huid aan en laat 20 minuten z'n werk doen. Herhaal deze behandeling wekelijks voor een stralende huid.

 

8. Je een stralende huid geven

Een homemade masker voor slechts enkele euro's? Ja, dat kan! Pureer een bananenschil en meng met een lepeltje magere yoghurt. Breng aan op je huid en laat een tiental minuutjes inwerken.

Bron: Voglia-di

 

Daarom eet je elke dag een banaan.

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '