Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Netflix dropt de iconische pop uit de eerste aflevering in Maastricht en Rotterdam.

‘Squid Game’-fans, opgelet: je kan dit weekend zelf meespelen in Nederland

Jolien Meremans

‘Squid Game’-fans, unite! Netflix brengt de serie dit weekend naar Nederland. De streamingdienst dropt de gigantische (en vooral creepy!) pop uit de eerste aflevering in Maastricht en Rotterdam en organiseert er een potje ‘red light, green light‘.

Ook gezwicht voor de ‘Squid Game’-sensatie? Dan wil je dit weekend in Nederland zijn. Zaterdag (morgen, dus!) en zondag kan je à la 001, 067, 218 en 456 ‘red light, green light‘ ofte 1-2-3-piano spelen. ‘Om het wereldwijde succes van “Squid Game” te vieren plaatst Netflix de gigantische pop uit de hitserie in verschillende steden in Nederland’, belooft de streamingdienst op YouTube. ‘Fans en voorbijgangers kunnen meedoen met het iconische spel.’

Maastricht en Rotterdam

Netflix verzekert dat wie verliest niet zal worden afgeknald en het de bedoeling is om er een geweldloos spelletje van te maken. De spelregels? Die zijn wel min of meer dezelfde. ‘Zet je schrap voor een potje rennen: beweeg je als de muziek nog klinkt? Dan ben je af‘, klinkt het. Volgens het Nederlandse blad Manners zullen rondom de pop bewakers (ja, in een rode outfit en mét masker) staan die het boeltje in de gaten houden. Zij geven je een nummer (wij willen 067 zijn!), waarna je het tegen andere spelers moet opnemen. Welke prijs de winnaar mee naar huis mag nemen houdt Netflix nog even geheim, al zal het vast geen 45,6 miljard won zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zelf meespelen? Dan moet je morgen (16 oktober) tussen 12u en 17u op de Markt in Maastricht zijn en op 17 oktober tussen 12u en 17u op het Eendrachtsplein in Rotterdam. Naar alle waarschijnlijkheid zal de pop daarna ook nog op andere locaties – hopelijk ook in ons Belgenlandje! – neerstrijken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '