Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: Shutterstock

Stiekem maken we ons er allemaal weleens schuldig aan.

SAY WHAT: roddelen is blijkbaar gezond

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Roddelen is natuurlijk niet heel netjes, maar stiekem maken we ons er allemaal weleens schuldig aan. Iets onschuldigs of juist iets heel groots: de gossip is zo verspreid. Met een gezonde dosis is roddelen soms eens leuk. En het beste nieuws: het is nog gezond ook!


Een beetje gossip kan nooit kwaad, want wat blijkt: het is ook nog eens gezond! Een onderzoek van de Northeastern University wijst dat uit. Als je roddelt komt het stofje oxytocine vrij, en dit stofje maakt je gelukkig. Door roddelen vergelijk jij jezelf met anderen en kun je een situatie beter relativeren. Natuurlijk lucht het ook enorm op. Mensen hebben namelijk de behoefte om op de hoogte te zijn van het leven van anderen.

Intiemere band


Er zijn al verschillende onderzoeken geweest over roddelen en waarom het veel mensen een fijn gevoel geeft. Het antwoord is simpel. Door roddelen bouw je een band op met je gesprekspartner, omdat je interessante informatie deelt. Ook zou de band intiemer worden zodra er persoonlijke informatie wordt verteld. En dat zorgt weer voor langdurige relaties!

Kwetsen


Aha, dit is interessant om te vertellen op school! Nu hoef je je meteen minder schuldig te voelen als je weer een juicy roddel vertelt. Onthou wel dat je er anderen mee kan kwetsen en let dus goed op met wat je rondbazuint. Hou de gemene roddels dan ook liever voor jezelf. Je wilt toch ook niet dat anderen slecht over je praten?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '