Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sun Tianqi

Hij doet zelfs een 'thirsty dance' als je plant water nodig heeft.

Geen groene vingers? Deze robot gaat zelf op zoek naar de zon om je plant in leven te houden

Heb je geen groene vingers en laten jouw planten een voor een het loodje? Dan hebben wij misschien wel hét ultieme hebbeding voor jou gevonden. Deze robot gaat namelijk zelf op zoek naar het zonlicht om jouw plant in leven te houden.


Eerlijk is eerlijk: een beetje groen in huis fleurt de boel meteen op. Maar we weten allemaal hoe moeilijk het is om die groene vrienden in leven te houden. Vergeten water te geven of net iets te gulzig omgesprongen met de gieter, te veel zon of net te weinig, niet op tijd verpot...

Thirsty dance


Wel, opdat zelfs de slechtste planteneigenaars hun baby’s in de toekomst levend kunnen houden, ontwikkelde een Chinese techneut een mega schattige robot. Zijn enige taak: zorgen dat de plant die op zijn hoofd werd geplaatst in leven blijft. En dat doet hij door zelf in huis rond te lopen op zoek naar de perfecte hoeveelheid zon (of schaduw). Heeft je plant water nodig? Dan doet de robot een schattige ‘thirsty dance‘.

 

Plantenrobot

 

Voorlopig was de uitvinding maar een eenmalige release maar gezien de positieve reacties van internauten overal ter wereld denkt uitvinder Sun Tianqi er toch over na om de robot te commercialiseren. Fingers crossed!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '