Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© The CW

Entertainment Tonight sprak met uitvoerend producent Roberto Aguirre-Sacasa over die vermeende tijdsprong.

‘Riverdale’-maker Roberto Aguirre-Sacasa: ‘Mijn instinct zegt een tijdsprong van 4 jaar, en van daaruit de draad oppikken’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Nadat de laatste ‘Riverdale’-aflevering op Netflix verscheen, bleven wij met een heleboel vragen achter. Nu sprak Entertainment Tonight met uitvoerend producent Roberto Aguirre-Sacasa en hij gaf toch al deels antwoord op één van onze vragen.


De productie van ‘Riverdale‘ werd in maart gepauzeerd nadat een medewerker in contact was gekomen met iemand die positief testte op COVID-19. Dat had als gevolg dat de drie laatste afleveringen van het vierde seizoen niet konden worden afgewerkt. Gelukkig komt er ook een vijfde seizoen van ‘Riverdale’ en gaat het verhaal dan verder.

Daarover vertelde Roberto Aguirre-Sacasa vorige week al meer aan Entertainment Weekly. Volgens de uitvoerend producent werd een groot deel van de schoolbalaflevering gefilmd. Maar daarin ontbraken enkele belangrijke momenten tussen Archie en Veronica en Betty en Jughead (over die kus misschien?!). Die kon dus niet als seizoensfinale dienen.

Het vijfde seizoen gaat volgens de uitvoerend producent verder met de drie laatste afleveringen die oorspronkelijk voor het vierde seizoen bestemd waren. ‘Deels omdat het geweldige afleveringen zijn. Er zullen grote, grote veranderingen gebeuren. We zetten het mysterie en relatiedrama verder in seizoen 5’, aldus Roberto aan EW.

Buitengewone omstandigheden


In een interview met Entertainment Tonight bevestigt Roberto nu ook dat ze de mogelijkheden bekijken met betrekking tot een tijdsprong. ‘Normaal gebeurt een tijdsprong tussen seizoenen door, maar dit is een buitengewoon jaar en dit zijn buitengewone omstandigheden. We proberen nu uit te zoeken wanneer we een eventuele tijdsprong zouden kunnen maken’, aldus de producent. En als Roberto zijn instinct volgt, gebeurt dat zo snel mogelijk nadat het verhaal van het vierde seizoen afgerond is.

Roberto Aguirre-Sacasa heeft wel al een bepaalde periode in gedachten. ‘Voor mij was de middelbare school beter dan de universiteit. En aangezien al onze personages naar verschillende universiteiten zouden gaan, zegt mijn instinct een sprong van 4 jaar te maken, en van daaruit de draad op te pikken met iedereen.’ Of dit ook effectief zo zal zijn, zullen we nog moeten afwachten!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '