Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

'Jonge mensen leren vaak dingen doordat hun favoriete televisiepersonages hetzelfde meemaken als zij.'

Dit is de reden waarom ‘Riverdale’ aan bod komt in ‘Never Have I Ever’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Wie aan de derde aflevering zit van ‘Never Have I Ever’ heeft zonder twijfel gezien dat ‘Riverdale’ op een inspirerende en positieve manier ter sprake komt in de gloednieuwe Netflixserie voor tieners. En daar is volgens de makers een heel goede reden voor.


Voor wie nog niet begonnen is aan ‘Never Have I Ever‘: zeker doen! De serie is niet alleen leuk en grappig, maar o zo herkenbaar voor tieners wereldwijd. De Netflix Original volgt het leven van de Indisch-Amerikaanse tiener Devi Vishwakumar die nadat ze vorig schooljaar maandenlang verlamd was én nog eens haar vader verloor vastberaden is om er dit jaar het allerbeste van te maken.

In de derde aflevering – spoiler alert – zien we hoe Devi en haar nicht Kamala samen tv kijken, waarbij de tiener de controle neemt over de afstandbediening en resoluut kiest voor de populaire tienerserie ‘Riverdale‘. Iets wat Kamala nog nooit heeft gezien. Ze is dan ook enorm onder de indruk over hoe Amerikaanse soaps in elkaar zitten. Kamala raakt verslaafd aan ‘Riverdale’ en kijkt zonder Devi verder.

Tienerseries eren


Nu hebben de makers van ‘Never Have I Ever’ uitgelegd waarom de verschijning van ‘Riverdale’ zo belangrijk was voor de nieuwe Netflix Original. Schrijfster Amina Munir vertelde het volgende aan Seventeen: ‘Een heleboel van de schrijvers zijn fans van tienerseries en we wilden het genre op een of andere manier eren. Daar is “Riverdale” de perfecte show voor. Het is iconisch en het is ook een voorbeeld van het soort middelbare schoolleven dat Devi ook wil leiden.’

En dat kwam goed van pas voor de verhaallijn van Kamala. Ook al snapt ze – zoals velen van ons – niet goed wat de serie nu precies inhoudt, aangezien het een tienerdrama, moordmysterie en musical in één is, toch blijkt de Netflixshow een positieve invloed te hebben op haar. Dankzij de scène waarin Betty opkomt voor haar relatie met Jughead tegen haar moeder durft ook Kamala namelijk kiezen voor de liefde.

Les leren


Daarover gaf co-creator Lang Fisher meer uitleg aan Seventeen: ‘We dachten dat het leuk zou zijn voor Kamala om zowel een band te creëren met Devi als ook er een les uit te trekken. In het echte leven leren jonge mensen vaak dingen doordat hun favoriete televisiepersonages hetzelfde meemaken als zij. Ik heb altijd gekeken naar en gehouden van tienerseries – het is een belangrijke reden waarom ik zo enthousiast was om deze show te maken met Mindy Kaling – en “Riverdale” gaat goed om met die ingewikkelde moeder-dochterrelaties. Betty confronteert haar moeder op een manier dat Kamala denkt dat zij dat niet kan, maar zien hoe het personage het doet, geeft haar een beetje meer moed om assertief te zijn in haar eigen leven.’

De twee schrijfsters hopen volgens Seventeen ook dat ‘Never Have I Ever’ kijkers kan inspireren zoals ‘Riverdale’ bij Kamala doet, maar ook dat het mensen zich vertegenwoordigd en minder alleen doet voelen. ‘Er is een vreemde bevestiging die je voelt als personages hetzelfde meemaken als jij’, vertelt Amina Munir nog.

De eerste tien afleveringen van ‘Never Have I Ever‘ kan je nu bekijken op Netflix.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '