Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Saskia Lelieveld

Zo simpel en lekker!

RECEPT: vegan rocky road voor de echte zoetebekken onder ons

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Ben jij een echte zoetebek? Probeer dan eens deze veganistische versie van rocky road. Zo simpel en lekker! Geen fan van marshmallows of rozijnen bijvoorbeeld? Gelukkig zijn er eindeloos veel mogelijkheden om je rocky road te pimpen.

Dit heb je nodig


voor de rocky road


voor de bereiding

  • brownievorm van 20 x 18 cm
  • bakpapier
  • pannetje met dikke bodem

Zo maak je het


1. Bekleed de brownievorm met bakpapier.

2. Breek de biscuitjes in kleine stukjes.

3. Als je grote marshmallows hebt, snijd je ze in stukjes. Over het algemeen zijn vegan marshmallows klein en je kunt deze stap dus waarschijnlijk overslaan.

4. Breek de chocolade in stukjes.

5. Doe de boter met de pannenkoekenstroop en de chocoladestukjes in het pannetje en verwarm op laag vuur. Blijf roeren tot het een glad geheel is.

6. Haal het pannetje van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

7. Meng nu de biscuitjes, rozijnen en marshmallows door het chocolademengsel.

8. Schep het geheel in de brownievorm en strijk aan de bovenkant glad.

9. Zet het een paar uur in de koelkast, totdat de chocolade hard is geworden. Snijd je rocky road in repen of blokjes.

Nog enkele tips

  • Het leuke van dit simpele recept is dat je eindeloos kunt variëren en wat je maar lekker vindt in het mengsel kwijt kunt: noten, gedroogd fruit, popcorn, verschillende soorten koekjes, kokos, kruidnoten, noem maar op.
  • Maak eens witte rocky roads: vervang de pure chocolade door vegan witte chocolade.
Bron: ‘Funky Vegan Bakboek’ van Emma Herngreen, Spectrum – € 20,99


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '