Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© corbis

Picture perfect holiday: zo maak je de perfecte vakantiefoto’s

Dankzij de Throwback Thursdays #tbt worden we het hele jaar door geconfronteerd met de vakantiefoto’s van vriend en vijand. Dit jaar is dus het jouw beurt om te shinen. Leg deze zomer genoeg momenten vast op de gevoelige plaat, want daar heb je nog een heel jaar plezier aan.

1. Less is NOT more

Wanneer je een foto maakt, neem er dan altijd een paar na elkaar. Probeer verschillende houdingen en standpunten, trek eens een gekke bek en speel met het licht. Verrassende resultaten verzekerd, en zo heb je achteraf genoeg keuze. Only the best is good enough.

 

kikkerperspectief

2. Speel met perspectief

Probeer eens een foto uit kikker- of vogelperspectief. Kikkerperspectief (een foto laag bij de grond genomen) laat je benen nog wat langer lijken. Vogelperspectief (vanuit de lucht genomen) is dan weer ideaal om een grote groep op de foto te krijgen of om de omgeving te laten zien.

 

3. Goede zomerlooks

Het is een feit: in de zomer is alles beter, ook je uiterlijk. Dankzij een bruin kleurtje en wilde haren ziet iedereen eruit als een beach babe. Use it! Trek felle kleren aan, lak je nagels en laat je haar lekker ongekamd.

 

blitze background

4. Blitse background

Op reis is het uitzicht altijd veel mooier, dus je hebt vast keuze genoeg voor een blitse background. Denk: kleurrijke marktkraampjes, een ondergaande zon of een coole graffitimuur. Let wel op de details, want een overlopende vuilbak of de behaarde buik van je buurman op het strand staan liever niet mee op je kiekje.

 

local

5. Go local

De toren van Pisa of de Eiffeltoren... Boring! Die hebben we allemaal al gezien. Ga op ontdekkingstocht en wijk af van de toeristische trekpleisters. Een schattige bakker of plaatselijke kruidenier brengt je fotoalbum naar een hoger niveau. Een selfie met een local moet kunnen, toch?

 

zoom it

6. Zoom it

Zoom eens in op details. Een mooi versierde deur, het fruit op de markt, het parasolletje op je cocktail... Schoonheid zit in de kleine dingen.

 

 

 

 

zon

7. Speel met de zon

Speel met de zon én met je schaduw. Zeker tijdens een opkomende en ondergaande zon kan je creatief fotograferen. Om het zonnige weer op je vakantiebestemming te benadrukken, kan je een foto nemen tegen de zon in. Een zon die vanachter je beach hair komt piepen? Perfect!

 

 

8. De beste toestellen

Smartphone

Via je smartphone kan je perfect al je vakantiefoto’s nemen, en ze worden ineens gesynchroniseerd met je andere toestellen. Je kan je foto’s ook meteen bewerken en iedereen thuis jaloers maken door ze direct te delen op social media.

 

Compactcamera

Een compacte camera heeft vaak een veel hoger zoombereik, en je hoeft geen verwisselbare lenzen mee te nemen. De meeste toestellen zijn ook al uitgerust met wifi en deelfuncties. Ben je bereid om wel wat geld uit te geven? Dan heb je bijna evenveel opties als bij een professionele camera.

 

Spiegelreflexcamera

canon

Deze is voor de echte pro’s. Als je wat kennis van fotografie hebt, zal je liever met een spiegelreflexcamera werken. Zo behaal je een echt professioneel resultaat. Hij past jammer genoeg niet in je clutch. Tip: probeer de EOS 760D DSLR Companion-app. Hij geeft tips en technieken en leert je ook de verschillende knopjes van het toestel kennen.

Canon EOS 760D – € 749 / app EOS 760D DSLR Companion – via Google Play en App Store.

 

GoPro

Wil je the best of both worlds? Dan moet je een GoPro aanschaffen. Het is allang geen geheim meer dat deze kleine beestjes geweldige shots nemen én kunnen filmen.

 

9. Gadgets

 

batterij

Externe batterij

Je smartphone is je tweede rechterhand, en daarom is een externe batterij onmisbaar. Tegenwoordig vind je de meest handige modellen met draagriempjes die schok-, water- en vuilbestendig zijn.

Freepower Voyager – € 24,90 – Mediamarkt.

 

 

 

Waterbestendig hoesje

Voor extra fun kan je een waterbestendig hoesje kopen. Zo kan je ook onder water foto’s maken.

 

Selfiestick

Hij is verbannen van de festivalweide, maar niet van het strand. Selfiesticks vind je in alle maten en kleuren en voor elk toestel. 1,2,3... Cheese!

 

Connect station

Je foto’s wil je graag zo snel mogelijk op je computer zetten om aan iedereen te laten zien. Maar... je vindt je kabeltje niet terug en je hebt te weinig geheugen op je laptop. Met het Connect Station CS100 van Canon sla je al je foto’s meteen op op een harde schijf. Dat doe je in een paar seconden door de twee toestellen te doen raken.

 

10. We want more!

Ben je helemaal gebeten door fotografie en wil je nog meer leren? Last but not least: hier heb je nog een tip.

 

Lesphotographes.org is bezig om reflexcamerafobie uit te schakelen, en daarom geven ze snelcursussen fotografie over heel de wereld. De professionele fotografen leren je op een praktijkgerichte manier de kneepjes van het vak – of de knopjes van je toestel – kennen.

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '