Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Strike a pose!

AHA: zo maak je de perfecte vakantiefoto voor je Instagram

Ga je binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk jouw vrienden op de hoogte houden van al jouw avonturen en alle mooie plekken die je bezoekt. Met deze tips maak je de mooiste vakantiefoto’s om te delen op je Instagram. Strike a pose!

1. Achtergrond is belangrijk


Oké, jij staat natuurlijk centraal op de foto, maar de achtergrond is nog veel belangrijker! Wil je je outfit of the day showen? Kies dan bijvoorbeeld voor een muur met één felle kleur.

https://www.instagram.com/p/BkA_4CDDl7e/?utm_source=ig_embed

2. Wees spontaan


Vraag aan je broertje of hij af en toe spontaan een foto van je wilt maken. Als je door een mooie straat loopt of ligt te zonnen op het strand. Niet-geposeerde foto’s zijn stiekem toch het leukst!

3. Positioneer jezelf of objecten


Vaak ben je geneigd om een persoon of object recht in het midden te plaatsen. Toch is het mooier om deze precies op één derde van de rand van het beeld te plaatsen. Je camera heeft hier hulplijnen voor. Check maar eens op je smartphone als je je camera opent.

4. Subtiele filter doet wonderen


We kunnen niet meer zonder filter en dat is oké. Maar gebruik de filters wel subtiel om bijvoorbeeld de foto enkel een koelere touch te geven. Wil je een originele selfmade filter? Speel dan zelf met de helderheid en verzadiging.

5. Details tellen ook


De toeristische gebouwen zoals de Eiffeltoren en de Toren van Pisa zijn mooi, maar niet origineel. Let eens op de details om je heen zoals de schattige huisjes en straatjes, dat levert pas écht leuke beelden op.

6. Laat kleuren terugkomen


Ben je een echte perfectionist en streef je ook nog naar een mooie feed? Zorg er dan voor dat in elke foto dezelfde kleuren terugkomen. Denk aan de natuurlijke blauwe en groene tinten in Bali of de blauwe en witte tinten in Griekenland.

https://www.instagram.com/p/BmK8rsRAc2M/?tagged=greece

7. Do it yourself


Wil je jezelf op de foto met een mooie achtergrond? Maak dan eerst zelf een foto van die omgeving om te laten zien aan de fotograaf hoe je de foto precies wil hebben. Scheelt ook meteen een hoop tijd.


Lees ook:

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '