Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We komen nog liever te laat.

ONDERZOEK: 7 op de 10 Belgen verlaten het huis niet zonder smartphone op te laden

Raak jij al lichtjes in paniek wanneer het percentage van je smartphonebatterij onder de 40% daalt? Dan hoor jij bij de grote hoeveelheid Belgen die zelden of nooit met een halflege batterij de deur uitgaat. Bijna driekwart van de bevolking in ons land wil het huis pas verlaten wanneer de smartphone volledig is opgeladen.


FOMO (fear of missing out) is wel degelijk een ding, dat is nog maar eens bevestigd door een onafhankelijk onderzoek dat technologiebedrijf Huawei liet uitvoeren bij ruim 1000 Belgen. De resultaten liegen er niet om: een smartphone die uitvalt terwijl we ergens onderweg zijn is duidelijk een van onze grootste digitale nachtmerries. 72,74% van de Belgen gaf toe de deur niet achter zich te willen dichttrekken vooraleer zijn of haar smartphone volledig is opgeladen. Zelfs als dat wil zeggen dat we daardoor te laat aankomen op onze bestemming. Slechts één op de vijf zou het huis durven verlaten met een batterij die voor minder dan de helft is opgeladen.

Verloren lopen


We zijn vooral bang dat we in geval van nood niemand zouden kunnen contacteren door een lege smartphonebatterij. Eén op de tien vreest dat ze berichtjes of telefoontjes zouden missen van vrienden of familie. En ruim 7% is ervan overtuigd dat ze de weg niet meer zouden terugvinden zonder de navigatieapp.

Stranden we toch ergens onderweg met een lege batterij? Dan hebben we daar gelukkig een oplossing voor. Meer dan één op de tien schaft zich ter plaatse gewoon een nieuwe smartphonelader aan, ook al hebben ze er thuis voldoende liggen. Nood breekt wet, toch?

Minder dan 5%


De laatste stuiptrekkingen voor de smartphone het begeeft? Zes op de tien zet de smartphone op spaarstand zodra de batterij nog minder dan 5% bedraagt. Iets minder dan de helft schakelt 4G, WIFI en veel verbruikende apps uit. Een derde neemt het zekere voor het onzekere en stuurt nog snel een berichtje naar het thuisfront om te laten weten dat hun smartphone bijna zal uitvallen.

De beste tips & tricks om je batterij langer te laten meegaan? Die lees je hier.

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '