Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wat we altijd al dachten, is nu eindelijk ook bewezen.

ONDERZOEK: Je hond kan echt zeggen of iemand een slecht persoon is

Als hondeneigenaar heb je waarschijnlijk al lang door dat jouw trouwe viervoeter mensenkennis heeft. Wel, nu is dat bewezen ook!


 

In Amerika voerden ze een onderzoek uit naar de inzichten die honden hebben. De resultaten werden gepubliceerd in het tijdschrift Neuroscience and Biobehavioural reviews. En die toonden aan dat honden wel degelijk kunnen aanvoelen wanneer iemand lief is of net heel gemeen tegen iemand anders. De slimmere honden gebruikten deze informatie zelfs om te reageren op die persoon.

 

Voor het onderzoek werden hondeneigenaars gevraagd om verschillende scenario’s te spelen, terwijl hun hond toekeek. De eigenaars moesten een container openmaken en twee mannen om hulp vragen. In het eerste scenario helpen ze elkaar, in het tweede scenario weigeren de mannen op een agressievere manier om te helpen.

 

Ter afsluiting van de proef gaven de mannen in beide scenario’s een snoepje aan de honden. En hier wordt het interessant: in het eerste scenario namen de honden het snoepje zonder problemen aan. In het tweede scenario daarentegen, waar één van de mannen gemeen was tegen hun eigenaar, waren de honden meer geneigd om het snoepje te weigeren.

 

De onderzoekers konden zo concluderen dat honden in staat zijn om te zeggen of iemand gemeen is en ze dan ook anders te behandelen. Dus de volgende keer dat je hond niet zo dol is op iemand: denk dan maar eens twee keer na!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '