Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Of het nummer gaat over Joshua Bassett laat ze (voorlopig nog) in het midden.

Olivia Rodrigo over de betekenis achter haar razend populaire debuutsingle ‘Drivers License’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Disneyster Olivia Rodrigo (17) schreef eerder deze week geschiedenis met haar nummer ‘Drivers License’. Ze stootte met haar debuutsingle niemand minder dan Ariana Grande van de troon, want ze verbrak haar record van meest gestreamde nummer. In een interview met Billboard vertelt Rodrigo over de betekenis achter haar hit.


‘Thank U, Next’ stond met 4,19 miljoen streams in de Verenigde Staten lange tijd op de nummer één van de meest gestreamde nummers, maar daar stak de ‘High School Musical: The Musical – The Series‘-actrice een stokje voor. Met haar nummer ‘Drivers License‘, dat ze exact twee weken geleden uitbracht, deed ze daar maar liefst 1,5 miljoen streams bovenop. En daar stop het niet, want in amper 1,5 week tijd haalde ze met het nummer 100 miljoen (!) streams, en ook dat is een record.

Ex Joshua Bassett


Hoewel haar nummer niet zoveel verschilt van andere cheesy liefdesliedjes à la Taylor Swift en Birdy slaagde de 17-jarige ster er toch in om de hele wereld met haar ‘Drivers License’ te veroveren. Wat al helemaal gek is, is dat de betekenis achter haar nummer een groot geheim is, al lichtte de actrice en zangeres wel een héél klein tipje van de sluier op tijdens een interview met Billboard. De geruchten doen de ronde dat ze het nummer schreef naar aanleiding van haar breuk met haar ex-vriendje en ‘High School Musical: The Musical – The Series’-medespeler Joshua Bassett, maar daar weigerde ze helaas iets over te lossen. 

 

View this post on Instagram


 

A post shared by Olivia Rodrigo (@olivia.rodrigo)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Ik begrijp dat mijn fans willen weten over wie het nummer gaat en waar het over gaat, maar voor mij is dat niet echt van belang’, zegt ze in het interview. ‘Wat ik belangrijk vind, is dat mensen er zich in kunnen vinden omdat het zo’n emotionele tekst is. De rest doet er niet echt toe.’ Ze verklapte wel dat het gaat over een pijnlijke periode die ze doormaakte: ‘Het doet deugd om van iets pijnlijks iets moois te maken en te zien hoe ik er ook anderen die het moeilijk hebben mee kan helpen. Dat heet empowerment,’ stelde ze. ‘Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '