https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

'Het lijkt me helemaal niet leuk om altijd bereikbaar te zijn'

Nostalgie: dit dacht men in de jaren 90 van de mobiele telefoon

Een leven zonder smartphone kunnen de meeste mensen zich niet meer voorstellen. En hoewel we een stuk minder bellen dan vroeger, zijn we des te bereikbaarder geworden. Soms misschien zelfs iets te bereikbaar.

Het idee dat je met een smartphone altijd en overal bereikbaar bent, stond mensen die in de jaren 90 voor het eerst van een gsm hoorden helemaal niet aan. Zij voorspelden dan ook dat de mobiele telefoon een grote flop zou worden…

 

via GIPHY

 

Eind jaren 90 werden een aantal mensen in Amsterdam op straat geïnterviewd over de mobiele telefoon. Het idee dat je op de fiets zomaar gebeld kon worden, leek hen bizar… En dankzij je antwoordapparaat ben je toch sowieso al altijd bereikbaarus waarom zou je dan een mobiele telefoon nodig hebben? Dingen die wij ons nu helemaal niet meer kunnen voorstellen.

 

Berichtjes sturen op de fiets is zowat onze tweede natuur geworden, en een voicemail achterlaten wordt nog maar zelden gedaan. Wil je horen wat men in 1999 nog meer te zeggen had over dat nieuwigheidje dat de mobiele telefoon heette? Bekijk dan onderstaande video:

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content