Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @hanne.decoutere

Ze blesseerde zich tijdens haar training voor het nieuwe Canvas-programma 'Hanne Danst'.

Nieuwsanker Hanne Decoutere belandt in het ziekenhuis

Herlinde Matthys

Nieuwslezeres Hanne Decoutere ligt momenteel in het ziekenhuis. Tijdens de trainingen voor het nieuwe Canvas-programma ‘Hanne Danst’ scheurde ze haar meniscus.


Hanne Decoutere (38) houdt ons op de hoogte van de actualiteit en wat er allemaal in de wereld gebeurt tijdens ‘Het Journaal’ op Eén. Wat weinigen weten, is dat de nieuwslezeres vroeger een prima ballerina was. Ze danste klassiek ballet tot haar 22ste, maar toen ze bij de VRT aan de slag ging én twee kindjes kreeg, kwam er van dansen niet veel meer in huis. Speciaal voor het Canvas-programma ‘Hanne Danst’ trok ze opnieuw haar dansschoenen aan en is ze al verschillende weken intensief aan het trainen.

‘Hanne Danst’ is de opvolger van ‘Thomas Speelt het Hard’ en volgt dus een bekende Vlaming in het vervullen van zijn of haar kinderdroom. Bij Thomas Vanderveken was dit om live een aartsmoeilijk pianoconcerto van Edvard Grieg te spelen. Hannes uitdaging is om in februari volgend jaar mee te dansen met de dansers van Ballet Vlaanderen.

Gescheurde meniscus


Om zich klaar te stomen voor die dansvoorstelling moet ze veel oefenen. ‘Ik krijg zo’n vijf à zes lessen per week’, zei Hanne onlangs in de Gazet Van Antwerpen. ‘Ik voel spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Stilaan begin ik de danspassen onder de knie te krijgen, maar er is nog veel werk.’

Die zware trainingen eisten nu helaas hun tol. Hanne werd opgenomen in het ziekenhuis en daar bleek dat ze haar meniscus scheurde. Gelukkig kan het nieuwsanker haar blessure nog relativeren. ‘”Als het te gemakkelijk gaat in het leven, is het ook maar saai”, zegt mijn orthopedist Koen Lagae’, aldus Hanne op haar Instagrampagina bij een foto van zichzelf in het ziekenhuisbed met haar rechterbeen stevig ingepakt. ‘Hanne Danst even niet meer.’ Ze bedankte ook Thomas, die haar bloemen kwam brengen en een goeie peptalk gaf.

De journaliste heeft nog voldoende tijd om te herstellen voor haar moment suprême in februari 2019. ‘Hanne moet nu een tijdje revalideren‘, aldus zender Canvas op hun sociale media. ‘Maar haar grote droom komt niet in het gedrang.’ Veel beterschap, Hanne!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '