Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Mateus Campos Felipe via Unsplash

Start je morgen op je nieuwe job? Met deze tips ben je perfect voorbereid

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

De eerste dag op een nieuwe job is altijd een beetje eng en overweldigend. Je ontmoet tal van nieuwe mensen wiens naam je moet zien te onthouden, je moet je weg leren kennen op de vloer én ontdekken wat nu juist jouw verantwoordelijkheden zijn. Een mens zou voor minder zenuwachtig zijn. Met deze tips ben je echter perfect voorbereid.

1. Kies je kleren niet gewoon uit, trek ze aan


Je kleren alvast uitkiezen voor de volgende dag is geen overbodige luxe. Kies je outfit echter niet alleen uit, trek ‘m ook aan. Zo zie je meteen waar er eventueel een knoopje mist of een vlek of kreuk zit. Vergeet ook je juwelen en schoenen niet!

2. Zorg voor een goed gevulde tas of rugzak


Met een goed gevulde tas of rugzak toon je je nieuwe werkgever meteen dat je voorbereid bent. Zorg ervoor dat je tas zeker een notitieboekje bevat (aangezien je véél notities zal nemen die eerste dag), een lichte snack voor die befaamde suikerdip ’s namiddags (de granolareep is jouw nieuwe beste vriend) en een persoonlijk item waarmee je je bureau meteen meer eigen maakt.

3. Stippel je route uit zodat je zeker op tijd bent


Jouw eerste taak van de dag is op tijd komen. Stippel je route de dag op voorhand uit en plan een marge van minstens 15 minuten in voor files, treinen/trams/bussen met vertraging en andere noodgevallen. Ga je met de auto, zorg er dan voor dat je met een volle tank kan vertrekken. Neem je het openbaar vervoer, dubbelcheck dan of je vervoersbewijs nog geldig is. Een fiets waarvan de lichten werken, de ketting gesmeerd is en de banden opgepompt zijn, is ook altijd handig.

4. Herbekijk alle papierwerk


De kans is groot dat je de dag waarop je je contract kwam tekenen een hele stapel documenten hebt ontvangen. Herbekijk alle papierwerk de dag voor je op je nieuwe job begint. Staat er te lezen dat je je laptop moet meenemen op de eerste dag? Plande je nieuwe baas alvast een lunchmeeting in om je beter te leren kennen? Wees – in de mate van het mogelijke – van alles op de hoogte. Zo laat je meteen zien dat je je nieuwe job serieus neemt.

5. Google het bedrijf nog een allerlaatste keer


Je sollicitatiegesprek was een eitje en je hebt de job, wat betekent dat je het bedrijf waarvoor je gaat werken ongetwijfeld hebt gegoogeld. Voor je effectief begint, is het geen slecht idee om dat nog eens te doen. Zo ben je op de hoogte van het laatste nieuws en heb je meteen een gespreksonderwerp achter de hand wanneer je een nieuwe collega tegen het lijf loopt aan de koffieautomaat.

6. Plan wat tijd voor jezelf in


De hele nacht lang friemelen en wakker liggen, is het laatste wat je nodig hebt voor je met een nieuwe job start. Na al dat voorbereidingswerk verdien je wel een moment voor jezelf. Ga een filmavondje met je lief, lees een boek of verwen jezelf met een heerlijk warm bad. Zo ben je helemaal zen en slaap je geheid als een roos.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '