Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo news

Proficiat!

Nafi Thiam heeft wereldtitel in de zevenkamp te pakken

Afgelopen weekend vond het WK atletiek plaats in Londen en daar heeft Nafi Thiam een geweldige prestatie neergezet. Vorige zomer werd ze al Olympisch kampioene en nu mag onze landgenote zich ook wereldkampioene in de zevenkamp noemen. Nafi, wij zijn alvast supertrots op jouw prestatie!


Nafi Thiam is het afgelopen jaar helemaal doorgebroken in de atletiekwereld. In Rio werd ze reeds Olympisch kampioene, in Götzis behaalde ze een duizelingwekkende score van 7013 punten en nu heeft ze ook haar eerste wereldtitel beet. Meteen ook een primeur voor ons land, want het is de eerste keer dat België goud haalt op het WK atletiek.

Zelf is ze alvast terecht fier over wat ze het afgelopen weekend bereikt heeft. ‘Ik ben uiteraard zeer trots’, vertelt ze in een interview met Sporza. ‘Er kwam veel stress en vermoeidheid bij kijken en dus was er automatisch die grote opluchting. Het was zwaar. Nu ben ik inderdaad de te kloppen vrouw, maar ik blijf me gewoon focussen op mijn eigen nummers en probeer vooruitgang te boeken. Het gaat goed op dit moment’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '