Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik was lid van de best verkopende meisjesgroep aller tijden, en ik was depressief.'

Michelle Williams van Destiny’s Child praat voor het eerst over haar depressie

Ondanks een succesvolle carrière en een wereldtournee op de planning, ging het er minder glamoureus aan toe achter de schermen van Destiny’s Child. Michelle Williams vertelt over haar jarenlange strijd tegen depressie.


Toen ze lid was van de razend populaire meisjesgroep Destiny’s Child, worstelde Michelle Williams met een zware depressie. De zangeres heeft voor het eerst openlijk gepraat over deze moeilijke periode in haar leven.

‘Ik dacht eerst dat het slechts ‘groeipijnen’ waren. Ik worstelde met mezelf van toen ik 13 jaar oud was. Op die leeftijd wist ik niet wat het was,’ vertelt ze in ‘The Talk’, een talkshow op de Amerikaanse zender CBS.

https://www.instagram.com/p/BaZNwNeA4WP/?taken-by=michellewilliams

‘Ik was lid van de best verkopende meisjesgroep aller tijden, en ik was depressief.’ Toen ze haar probleem deelde met hun manager Mathew Knowles (de vader van Beyoncé), kon ze niet rekenen op begrip. ‘Jullie hebben net een miljoenencontract getekend en hebben een wereldtournee op de planning staan. Waar zou jij je depressief over moeten voelen?’ luidde zijn reactie. Daardoor begon ze te denken dat het misschien aan vermoeidheid lag.

‘Ik dacht aan zelfmoord’


‘Het ging steeds slechter met mij, tot ik uiteindelijk op een punt kwam waarbij ik dacht aan zelfmoord.’ De intussen 37-jarige Michelle kwam terecht in wat ze beschrijft als ‘een zware, donkere plaats’ toen ze amper 25 jaar oud was. Slechts na haar dertigste besefte ze dat ze te kampen had met een depressie.

Over de reactie van haar toenmalige manager Mathew Knowles zegt ze nog het volgende: ‘Ik denk dat hij het niet begreep. Hij wilde dat ik dankbaar was voor wat ik had, en dat was ik ook, maar ik was nog altijd verdrietig.’

Nu ze aan de beterhand is, wil ze het onderwerp onder de aandacht brengen om mensen met depressie te helpen. Sinds haar getuigenis heeft ze al vele dankbetuigingen ontvangen van fans. Ontroerd deelde ze een van de brieven op haar Instagram.

Michelle Williams was samen met Beyoncé en Kelly Rowland lid van Destiny’s Child en ze scoorden wereldwijde hits met onder andere ‘Say My Name’, ‘Bootylicious’ en ‘Survivor’. De groep splitte in 2006.

Heb je vragen over zelfdoding of wil je met iemand praten? Dat kan gratis en anoniem op www.zelfmoord1813.be of www.tele-onthaal.be. Bellen kan op de nummers 1813 (Zelfmoordlijn) of 106 (Tele-Onthaal).

 

Bron: The Talk, CBS


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '