Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

2. Focus op het nu.

5 bewezen methodes om gelukkiger te zijn op je job

Een blogster plaatst #Ilovemyjob  bij haar selfie tijdens een shoot op een Balinees strand, een zakenvrouw pocht met de hashtag na een geslaagd netwerkevent. Heel mooi, al die arbeidsvreugde. Maar wat als jij helemaal niet zo gek bent op je job? Deze vijf methodes helpen je om opnieuw meer plezier te beleven op je werk.

  1. Stap met het relaxte been uit bed


Laat je jouw wekker vijfmaal snoozen of geef je jezelf ’s ochtends zo weinig tijd dat je bij de kleinste hinder niet meer die trein haalt, hopeloos te laat komt, de eerste vergadering met tien minuten vertraging binnen holt? Die nodeloze stress neem je de rest van de dag met je mee en maakt je prikkelbaarder en ongelukkiger. Neem ‘s ochtends ruimer de tijd en probeer iets leuks in de ochtend te integreren waar je blij van wordt. Dat kan een aangepaste playlist in je auto zijn, je favoriete smoothie, investeren in een koffiemachine waarmee je de perfecte flat white kan zetten. Een kwartier vroeger opstaan kan al een wereld van verschil maken.

  1. Focus op het nu


Probeer zo min mogelijk tijd te investeren in het blijven analyseren van die promotie die twee jaar geleden ‘onverdiend’ naar je collega is gegaan. Hou je ook niet bezig met doemdenken over dat volgende evaluatiegesprek. Focus je op welke taken nu op je bord liggen en hoe je die zo aangenaam mogelijk kan vervullen.

  1. Leer bij


Doe je elke dag hetzelfde, dan kan dit na een tijdje gaan vervelen. Challenge jezelf met je in te schrijven voor een nieuwe hobby, een workshop of zelfs een langdurige opleiding. Ook in je job kan je op zoek gaan naar nieuwe methodes om jouw taken te vervullen, methodes die je stap voor stap onder de knie krijgt en perfectioneert.

  1. Zoek betekenis in je werk


Niet iedereen kan zijn dagen wijden aan het zoeken naar een remedie tegen kanker. Maar in elke job kan je momenten van betekenis vinden. Dit kan evengoed het helpen van een klant zijn, een collega verrassen met een ‘dank je’-briefje een leuk idee geven aan een ander departement binnen je bedrijf.

  1. Reserveer twintig minuten persoonlijke tijd


Bundel dagelijks twintig minuten waarin je persoonlijke dingen regelt: een bankoverschrijving, een verjaardagscadeau bestellen voor je mama, een mailtje naar je vrienden over je volgende reisbestemming. Is dit helemaal not done tijdens je werkuren? Begin dan twintig minuten vroeger of doe het tijdens je lunchpauze. Op die manier heb je meer controle over je leven en kan je jezelf met zo min mogelijk thuisstress op je werk storten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '