Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Gary Bendig via Unsplash

Om de vacht van de babydiertjes te kammen, hebben ze jouw mascaraborsteltjes nodig.

CUTE: dierenopvang verzamelt oude mascaraborsteltjes om babydiertjes te verzorgen

Als je mascara begint te klonteren of leeg is, wordt het tijd om er een nieuwe te kopen. In plaats van die oude mascara weg te gooien, kan je ‘m opsturen naar deze dierenopvang in het Verenigd Koninkrijk. Daar gebruiken ze de schoongemaakte borsteltjes namelijk voor de verzorging van babydiertjes.


Het New Arc Animal Rescue Centrum in het Verenigd Koninkrijk is op zoek naar jouw oude mascara’s. Ze gebruiken de schoongemaakte borsteltjes om de vacht van konijntjes en andere babydiertjes proper te maken. Wanneer zo’n diertje binnenkomt, zit de vacht vaak vol vuiligheid, zoals mijten en stof. Normaal maakt de moeder haar kleintje schoon, maar in het New Arc Centre ontfermen de verzorgers zich over de weesdiertjes.

Baby animals soothed with mascara brushes

Aww! ? Baby animals at an Aberdeenshire rescue centre are being comforted using donated mascara brushes.BBC Scotland News

Posted by BBC Earth on Tuesday, March 5, 2019


 

BBC News deelde onlangs dit filmpje en meteen kreeg het centrum veel berichtjes van vrouwen van over de hele wereld die beloofden hun mascara’s op te sturen.

Bijna lente


Ook het Appalachian Wildlife Refuge, gelegen in North Carolina in de Verenigde Staten, heeft op hun website een warme oproep geplaatst die mensen aanspoort om oude mascara’s naar hen op te sturen. Nu het weldra lente wordt en veel dieren kleintjes krijgen, zijn alle inzendingen meer dan welkom.

Voel jij je geroepen om jouw afgedankte mascara’s te doneren aan dit goede doel? Doen! Op de Facebookpagina van het New Arc Centre kan je meer informatie vinden over het project.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '