Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Shake it off!

5 manieren om komaf te maken met een slechte dag

Je fietsband is plat, iedereen werkt op je zenuwen of je hebt gewoon een baaldag. We hebben allemaal weleens een slechte dag, maar dat wil niet zeggen dat je hele dag om zeep hoeft te zijn. Adem eens diep in en uit en maak er het beste van met onderstaande 5 tips.

1. Lees een goed boek.


Je kan de realiteit makkelijk even vergeten door simpelweg een goed boek te lezen. Zo ben je heel eventjes weg van de wereld en je hebt meteen iets anders om je op te concentreren. Bovendien is het bewezen dat lezen helpt om stress te reduceren. Neem er nog een dekentje en een lekker drankje bij en je bent vertrokken.

2. Las een verwenmomentje in.


We bewaren onze gezichtsmaskers en andere verwennerij vaak voor speciale gelegenheden, maar ook op andere momenten kan een maskertje ontzettend veel deugd doen. Combineer het eventueel met de volgende stap voor een dubbele portie relaxatie!

3. Kruip in bad.


Voel je dat je gespannen bent na een lange dag? Laat dan eens een lekker warm bad vol lopen en schakel je gsm uit. Zo kan je heel eventjes ongestoord relaxen. Extra tip: kies voor een badproduct met lavendelgeur. Werkt kalmerend, zeker in combinatie met een rustig muziekje op de achtergrond.

4. Bel een vriend(in).


Je kan natuurlijk een paar berichtjes over en weer sturen, maar eens goed wat stoom afblazen, gaat zo natuurlijk minder goed. Neem je telefoon vast en bel je beste vriend of vriendin op. Wedden dat je je na het gesprek meteen opgelucht voelt?

5. Netflix & Chill (letterlijk).


Pyjama aan, je haar in een staart en je favoriete Netflixserie. Meer heb je echt niet nodig om een slechte dag te vergeten. Behalve misschien nog een stevige dosis popcorn of een zak van je favoriete chips.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '