Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

En ook gephotoshopte foto's krijgen een verplicht label

Magere modellen mogen vanaf nu niet meer zonder gezondheidsattest de Franse catwalk op

In Frankrijk is een wet goedgekeurd die ervoor moet zorgen dat te magere modellen niet langer op de Franse catwalks mogen verschijnen. Modellen die te weinig wegen, moeten vanaf nu een gezondheidsattest laten zien om te bewijzen dat hun gewicht geen negatieve invloed heeft op hun gezondheid.

De anti-anorexiawet werd in 2015 al goedgekeurd, maar werd deze week pas gebuliceerd in het Franse staatsblad. De wet verplicht modellen die op de catwalk lopen of meedoen aan fotoshoots om een doktersattest te hebben dat zegt dat ze gezond zijn. Zo zou de Franse overheid komaf willen maken met te magere modellen op de catwalk – die een slechte invloed zouden kunnen hebben door een vertekend lichaamsbeeld te geven.

 

Het attest zou zo'n twee jaar geldig zijn, en wie het niet bezit, riskeert een geldboete van 75000 euro (!) of zelfs een celstraf van zes maanden. Naast het gezondheidsattest grijpt de Franse overheid ook op een andere manier in: foto's die bewerkt werden met Photoshop moeten vanaf nu een label krijgen dat aantoont dat de foto's aangepast werden. Ook op die manier wilt de overheid komaf maken met onrealistische schoonheidsidealen.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '